Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Bir olacağız, beraber olacağız. Ayrılıkları öne çıkarmayacağız. Ortak noktalarımızı öne çıkaracağız ve bu ülkeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan birlik ve beraberlik için çalışacağız" dedi.

Meclis başkanı seçildikten sonra ilk yurt gezisine Sivas’tan başlayan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün organizesiyle bir düğün salonunda şehit ve gazi aileleri için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan Yılmaz, “İnşallah bu birlikte yaşama iradesi olduğu sürece, bir ve beraber olduğumuz sürece, biz şehitlerimize karşı olan vazifemizi yerine getirmiş oluruz. Aksi halde bu ülkeyi zayıflatacak her şey şehitlerimizi ve gazilerimizi incitir. Bugün bu ülkede başı dik, alnı açık yaşıyorsak bunu hayatları pahasına bu ülke için canlarını veren şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onların hepsinde razı olsun” diye konuştu.

Bir ve beraber olmanın önemine vurgu yapan TBMM Başkanı, “Halkları millet yapan en önemli unsurlardan birisi ortak bir tarih geçmişi, ama bir diğeri ise birlikte yaşama iradesidir. İnşallah bu birlikte yaşama iradesi olduğu sürece bir ve beraber olduğumuz sürece biz şehitlerimize karşı olan vazifemizi yerine getirmiş oluruz. Çünkü şehitlerimiz bu ülke güçlü olursa, bu ülke için şehit olmama değdi diyebilir. Aksi halde bu ülkeyi zayıflatacak her şey şehitlerimizi ve gazilerimizi incitir. Dolayısıyla bir olacağız, beraber olacağız. Ayrılıkları öne çıkarmayacağız. Ortak noktalarımızı öne çıkaracağız ve bu ülkeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olan birlik ve beraberlik için çalışacağız” şeklinde konuştu.