Şırnak’ta terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Muhammet Onur Demir memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın protesto edildiği törende, Sivaslılar şehidini tekbirlerle ve gözyaşlarıyla toprağa verdi.

Silopi ilçesinde terör örgütü mensuplarının silah ve patlayıcılarla saldırması sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Muhammet Onur Demir, Diyarbakır’daki tören sonrası dün akşam askeri uçakla memleketi Sivas’a getirildi.
Bugün sabah ise şehit polis için Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende şehidin babası Sefer Demir, vakur halini korurken diğer yakınları ise gözyaşlarını tutamadı.

Cenazeye Vali Alim Barut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, milletvekilleri Ali Akyıldız, Celal Dağgez ve Hilmi Bilgin ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Şehit yakınlarının polis şapkası taktığı törende saygı duruşunun ardından 24 yaşındaki şehit polisin özgeçmişi okundu. Bu arada bazı şehit yakınlarının ‘koltuk kavgasına gitti’ demesi dikkat çekti.

Daha sonra duygusal bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan konuşmakta güçlük çekerken, şehidin en yüksek mertebeye ulaştığını ve ailesinin kendilerine emanet olduğunu söyledi.

Vali Alim Barut ise teröristlerin yaptığı alçaklığı ölçecek bir alet henüz icat edilmediğini belirterek, Türk milletinin bunun da üstesinden geleceğini ifade etti.

Yapılan duanın ardından şehit polisin naaşı araca konularak cenaze namazı kılınmak üzere Ulu Cami’ye götürüldü. Bu arada tören sonrası bir grup vatandaş Emniyet Müdürlüğü’nden çıkışta yürüyüşe geçerek, sloganlarla terörü kınadı.

CENAZE NAMAZINA TBMM BAŞKANI DA KATILDI

Ulu Camii’nde düzenlenen törende vatandaşlar avluya sığmadı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ali Akyıldız, Celal Dağgez ve Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, sivil ve askeri erken ile şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Recep Şükrü Balkan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis, konvoy eşliğinde toprağa verilmek üzere Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü. Polis şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanan şehidin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

TBMM BAŞKANI PROTESTO EDİLDİ

Tören sonrası şehitlikten ayrılan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, bir grup vatandaş tarafından protesto edildi. Grubun 'Açılımcı köpekler, vatan sizden ne bekler' şeklinde çözüm sürecini eleştiren slogan atmasına bazı vatandaşlar tepki gösterse de grup slogan atmaya devam etti.

Bu arada TBMM Başkanı Yılmaz, şehit babası Sefer Demir ile bir süre görüştü. Şehit babasının konuştuğu ve İsmet Yılmaz'ın ise dinlediği görüldü.