Sağlam, Ekinözü Kaymakamlığınca Belediye Parkı'nda düzenlenen "Birlik ve Dayanışma" yemeğinde yaptığı konuşmada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 
     Türkiye'nin her zaman barıştan yana olduğunu dile getiren Sağlam, "Kim ne derse desin Türkiye tarihin başlangıcında vardı, tarihin sonunda da var olmaya devam edecektir. Maalesef Reyhanlı'da 43 insanımız vefat etmiştir. Kimin yaptığı ortaya çıktığı zaman Türkiye nasıl güçlü bir devlet olduğunu gösterecek ve yapanlara haddini bildirecektir" dedi. 
     Toplumun huzuru için çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan Sağlam, Türkiye için milat olacak çok önemli bir meselenin de çözüm noktasına doğru gittiğini belirtti. 
     
     -"Kardeşlikte birleşelim"- 
     
     Tarih boyunca memleketinin sıkıntıya düştüğünü gören milletin, devletinin ve hükümetinin arkasında durduğunu anımsatan Sağlam, şunları kaydetti: 
     "Sizleri bir kere daha kutluyorum. Milletin ve devletin sizi hiçbir zaman kötü yola götürmeyeceğini, her zaman memleketin yararına olan işlerden yana olacağına inandığınız için buradasınız. Bizim inancımızda Müslüman olan herkes kardeştir. Irkı ne olursa olsun kardeştir. Öyleyse bu kardeşlikte birleşelim. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, vatanı ve milletiyle ilelebet var olacaktır. Bunu temin etmek hepimizin görevidir." 
     Vali Şükrü Kocatepe ise geçmişte bir araya gelip bu coğrafyayı işgal edemeyen dış güçlerin suni ayrılıklarla Türkiye'yi içten fethetmeye çalıştığını söyledi. 
     AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu da "kardeşlik" programını düzenleyenlere teşekkür etti. 
     Yemeğe, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.