Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eylemi sürdürdü. İşçilere, TBMM İdare Amiri ve CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir de destek verdi. Özdemir, İç Güvenlik Paketi görüşmeleri ile ilgili yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki Meclis'te bir kavga veriyoruz. Türkiye, giderek hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyor. Sözüm ona iç güvenlik diyorlar. Türkiye fiilen bölünmüş vaziyette.” dedi.

Ücretlerini alamadıkları için bir süredir eylem yapan SİDEMİR işçileri Kent Meydanı'nda toplandı. Burada slogan atarak, fabrika yönetimi ve iktidar aleyhine slogan atan işçilere, TBMM İdare Amiri ve CHP milletvekili Malik Ecder Özdemir de destek verdi.

Malik Ecder Özdemir, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bu karda kışta sizleri ekmeğinden edenlerin utanması gerekiyor. Kulakları sağır, gözleri kör değilse, sizin bu emek mücadelenizi herkesin duyması lazım. Sizin bu emek mücadeleniz her türlü siyasi mülahazanın ötesinde bir ekmek kavgasıdır.” şeklinde konuştu. “Sizlerin sorunlarınızı TBMM’de dile getirdim. Bu sadece demir çelikte çalışan sizlerin sorunu değil bütün Sivas’ın bir ayıbıdır.” diyen Özdemir, şöyle devam etti:

“Meclis'te de söyledim Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle bir işletme yok. Mafya usulü işletilen, insanların emeği ve alın teriyle oynanan bir işletme, bu dönemde çağdaş köleliğin örneği olan bu işletme örneği, Türkiye’nin başka bir yerinde yok. Doğrudan ya da dolaylı olarak bu mafya düzenini görmezlikten gelen, bu düzene sahip çıkmaya çalışan bütün siyasetçi ve yöneticileri sizin huzurunuzda lanetliyorum ve kınıyorum.”

“ÜLKE FİİLEN BÖLÜNMÜŞ DURUMDA”

CHP Milletvekili Özdemir, Meclis'te görüşülen İç Güvenlik Paketi ile ilgili değerlendirmede de bulunarak şunları söyledi: "Ne yazık ki Meclis'te bir kavga veriyoruz. Türkiye, giderek hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyor. Sözüm ona iç güvenlik diyorlar. Türkiye fiilen bölünmüş vaziyette. Doğu'da ve Güneydoğu’da bu ülkeyi bölenlere gücü yetmeyenler, sokaklarda meydanlarda hak arayanlara gücü yetiyor. Bugün sabaha kadar TBMM’yi çalıştırdılar. Sözüm ona İç Güvenlik Yasası çıkaracağız diyorlar. Üzülerek söylüyorum sınırlarımız delik deşik olmuş; Doğu'da ve Güneydoğu'da fiilen bir devlet kurulmuş ve güvenliği PKK’ya teslim edilmiş vaziyetteyken, bu ülkede hak arayan insanlarımıza karşı emniyetten eğer birisi bir fiske buracak olursa, sizden önce onun karşısında ben olacağım.”

“SEÇİMLERDE HESABI SORULACAK”

İşçi Temsilcisi Yılmaz Çetin ve işçilerden Yavuz Yıldırım da hükümete ve milletvekillerine, kendilerine destek olmadıkları, sorunlarına çözüm bulmadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. İşçiler, konuşmalarında şunları ifade ettiler:

“Önümüz seçim, belki bizimle ilgilenirler dedik. Gerçekten de Sivas bu kadar duyarsız olmaması lazım. Bu kadar mı sahipsiz? 700 kişi şurada aç. Sivas’tan yüzde 72 oy çıktı ama hiçbir şekilde iktidar partisinden bize bir destek gelmedi, bir gelip açıklama yapılmadı. Ama 7 Haziran’da bunun hesabı çok büyük sorulacak, soracak bu emekçiler, göreceksiniz. Özellikle Sivas milletvekillerine sesleniyoruz; neredesiniz? Niye sesimizi duymuyorsunuz? 3 haftadır hiç mi birinizin gözü görmüyor, kulağı duymuyor. Bu insanların yüzde 70-80’i size oy vermedi mi? Siz milletvekili değil misiniz? Bunlar Sivas halkı Sivas işçisi değil mi? Niye sesimizi duymuyorsunuz?”

Konuşmaların ardından, CHP Milletvekili Melik Ecder Özdemir’in de bulunduğu kalabalık işçi grubu, İnönü Bulvarı’nda sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İşçiler, daha sonra yeniden Kent Meydanı'na döndükten sonra dağıldı.