Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda iç güvenlik paketi görüşmelerinde iktidar vekilleri tarafından muhalefet vekillerine yapılan fiziki saldırıda kaburgası çatlayan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu.

Başkent Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu olan CHP'li Çam’a, Başhekim ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay eşlik etti.

Hastane çıkışında konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, Çam’ın genel kurula gitmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Haberal, “Biz raporu veririz, ondan sonra genel kurula gider. Musa Bey ciddi bir travma geçirdi. Dolayısıyla o durumu düzeltiriz, ondan sonra da genel kurulda beraber çalışacağız inşallah.“ diye konuştu.

Haberal’ın ardından konuşan CHP milletvekili Çam ise, “Salı akşamı genel kurulda saat 24’e doğru grup önerileri görüşülürken, gerek Meclis Başkan Vekili gerekse AKP grup başkan vekillerini muhalefet partililerimizin grup başkanlarının söz hakkını engellediler. Oradan çıkan tartışma sonucu olay şiddete döndü. AKP aslında 13 yıllık iktidarı döneminde Parlamentoda terör estiriyor, şiddet estiriyor. Getirmiş oldukları kanunlarla, yasalarla, düzenlemelerle muhalefet partililerin söz hakkını ellerinden almaya çalışıyor. Biz doğal olarak iç tüzüğün, anayasanın bize vermiş olduğu yetkiyi kullanarak parlamentodaki muhalefet görevimizi yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“YÜREĞİNİN BU KADAR TAŞ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”

Olay anını anlatan Çam şöyle devam etti: ”O gün orada HDP’li milletvekili arkadaşlara, kadın arkadaşlara büyük bir saldırı oldu. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak hepimiz oradaki şiddetin önlenmesi için elimizden gelen bütün çabayı ve gayreti göstermemiz gerekiyordu. Kaldı ki o gün Özgecan kardeşimizin de, bir kardeşimizin de katledildiği bir gündü. Parlamentoda tam gün onları telin ettik ama ne yazık ki orada AKP’li kadın ve erkek milletvekillerinin saldırısına uğradık, hem HDP’liler hem de bizler de. Sayın Elitaş kadın milletvekillerinin HDP’li milletvekillerinin kendi kendini yaraladığını, benim de ayağımın kayıp kendimin düştüğünü söylüyor. Biz Sayın Elinin taş olduğunu biliyorduk ama yüreğinin bu kadar taş olduğunu bilmiyorduk. Bu kadar doğruları saptıran, yapılan saldırıları görmezden gelen bir anlayışı şiddetle kınıyoruz.”

“İÇ GÜVENLİK YASASI PARLAMENTOYA GELİRSE GRUBUMUZU YALNIZ BIRAKAMAYIZ”

Prof. Dr. Haberal ve ekibine teşekkür eden Çam, “Yaklaşık 2 buçuk günlük bir gözetim altında tuttular. Kaburgamda bir çatlak söz konusu. Buradan kaynaklanarak acılarımız var, doğrudur; iki haftalık rapor verdiler. Dinlenmemiz gerekiyor ama hekim arkadaşların bütün ikazlarını tabi ki dikkate alacağız. Ama İç Güvenlik Yasası parlamentoya gelirse, grubumuzu yalnız bırakmayı içimize sindiremeyeceğiz. Elimizden geldiği süre içinde de genel kurul sürecinde bulunacağız ve orada mücadeleye devam edeceğiz. Burada kaldığımız süre içerisinde başta Sayın Genel Başkanımız, sayın grup başkan vekillerimiz, milletvekili arkadaşlarımız ve bizzat iki gündür buraya gelen, telefon eden arkadaşlarımıza, iktidar partisinden arayan Meclis Başkanı başta olmak üzere, grup başkan vekillerine, HDP, MHP’den grup başkan vekillerine ve bu haberleri televizyonlarda izleyip de başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden beni arayıp üzüntülerini paylaşan tüm yurttaşlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.