Aydın’daki yatırımları hakkında bilgi veren TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, “Aydın’daki proje sayımız 10. Bunlardan dördü tamamlandı, beş projemiz devam ediyor, bir projemizse Kalkınma Bakanlığı’ndan ödenek bekliyor.” dedi.

Aydın’da yaptıkları projelerin tutarının 40 milyon 326 bin TL, geçmiş yıllarda yapılan harcamanınsa 8 milyon 198 bin TL olduğunu kaydeden Bölge Müdürü Bakır, “Aydın için 2014 yılı ödeneği 23 milyon 98 bin TL olmuştur. Dönem sonu harcama 19 milyon 621 TL, parasal gerçekleşme yüzde 85, fiziki gerçekleşme de yüzde 85'tir. Aydın ile Umurlu arasında suyding yapılması çalışmaları tamamlanmıştır. İmamköy’de lojistik merkez hizmete girmiştir. Selçuk-Aydın çift hat projesi kapsamında uygulama projesi ihaleleri yapılmıştır. 53 km. olan bu güzergahtaki alt ve üst geçitlerle tüm hemzemin geçitlerin ortadan kaldırılarak, alt üst ve geçit halinde planlaması ile ilgili projelendirmeler devam etmektedir. Firma, Nisan 2015'te kurumumuza projeyi sunacaktır. Bu projeyle birlikte Selçuk ile Çamlık arasında yer alan binde 23 seviyesindeki eğilimli yerler için 8 bin 365 metrelik tünel inşaatı yapılacak, bu sayede eğimler binde 7’ye düşürülecektir. Aynı güzergahta 300 metre yarıçapının altındaki 21 tane kulp, daha büyük kulplara adapte edilerek konfor ve hız arttırılacaktır. Aynı şekilde Aydın-Denizli çift hat projesi kapsamında 130 km.'lik uygulama projeleri, Haziran 2015 tarihi itibariyle tamamlanacaktır. Bu projelerdeki asıl hedef, elektrikli ve sinyalli oluşudur.” dedi.

Tren yolu güzergahındaki çalışmalarla ilgili de açıklama yapan Murat Bakır, “Alt ve üst geçitli planlandığı için tamamıyla hemzemin geçitlerin ortadan kaldırılması planlanmaktadır. Çamlık, Ortaklar, Söke, Germencik, İncirliova ve Aydın arasındaki istasyon yollarının tamamıyla yenilenme çalışmaları tamamlanmıştır. Nazilli’de lojmanlarda restorasyon çalışmaları projeleri tamamlanmıştır, kurula sunulacaktır. Anıtlar Kurulu onayladığında yapımına başlanacaktır. Aydın Garı binasının çalışmaları devam etmektedir, yüzde 85’i tamamlanmıştır. Nisan ayında tamamıyla proje bitirilecektir. Kuyucak İstasyonu projesinin de geçici kabulü yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanlığı’nda olan projelerinin Aydın lojistik merkezi olduğunu açıklayan TCDD 3. Bölge Müdürü Bakır, “Bu projenin her şeyiyle planlaması yapılmış, sadece karayollarındaki giriş çıkış düzenlemesi nedeniyle bir tadilat görmüştür. Onun haricinde ödenek talebinde bulunulmuştur. Ödenek gelmesi halinde yatırım gerçekleştirilecektir. Germencik-Denizli hat kesiminde gar ve istasyonlara yerli sinyalizasyon sistemi kurulması kapsamında, 10 tane istasyonumuzda makas pozisyon bilgilerinin trenlere ışıklı sistemle aktarılmasıyla ilgili bir projemiz var. Bu, TÜBİTAK ortaklığında yürütülen bir projedir. Şu anda Buharkent ile Horsunlu arasındaki blok tamamlanmış ve kabulü yapılmıştır, kullanılabilir durumdadır. Germencik, İncirliova, Köşk, Sultanhisar, Atça ve Kuyucak istasyonlarını ayaklarını kapsayan yaklaşık 20 bin metrelik kablo değişimiyle bu sistem hayata geçirilecektir." ifadelerini kullandı.