Koza İpek Holding şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili Bugün ve Kanaltürk televizyonlarına tebligatı getiren polisler, yetkilendirme yazıları olmadığı için kuruma giremedi. CHP Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, polisin tebligat memurluğu yapamayacağını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili polisler Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının bulunduğu kuruma geldi.

Mahkeme kararını getirdiğini söyleyen bir emniyet amiri, yetkilendirme yazısı olmadığı için kuruma alınmadı. Polisleri, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve kurum avukatları karşıladı. Tanal, polisin tebligat memurluğu yapamayacağını söyledi. Kurum avukatları da polisin yetkisi olmadığını belirterek, yetki belgesi istedi. Polis yetki belgesini gösteremeyince mahkeme kararını getirdiğini söyledi. Polisler bunun üzerine kurumdan ayrıldı. Bu sırada medya grubu önüne bulunan kalabalık, ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları attı.