İzmir’de yeni evli çiftlerin gözdesi olan Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde uzun yıllardır görev yapan Nejla Yelkikalan, 50 bine yakın nikah kıydı.

Her yıl binlerce çiftin evliliğe adım attığı yer olan Fuar Evlendirme Dairesi, bu yıl da dünyaevine girme planı yapan gelin ve damatların gözde nikah salonu oldu. Bir ömür sürecek birlikteliğe "evet" demek için yola çıkan çiftler, nikahlarını şehrin merkezinde, yeşiliyle ünlü Kültürpark’ta kıydırmak için sıraya giriyor. Yılbaşından bu yana geçen yedi aylık sürede bin 24 nikahın kıyıldığı Fuar Evlendirme Dairesi’nde, sayının yıl sonuna kadar 2 bini geçmesi bekleniyor. Özellikle yaz aylarında artan ilgi sebebiyle günde 35 nikah kıyıldığı zamanlar dahi oluyor. Burada uzun yıllardır görev yapan ve şimdiye kadar yaklaşık 50 bin çifti evlendiren nikah memuru Nejla Yelkikalan, geçmiş yıllarda olduğu gibi evlilik akdini nikah salonunda yapmak isteyen gelin ve damatların, tercihini Fuar Evlendirme Dairesi’nden yana kullandığını söyledi. Bu kadar çok tercih edilmesinin sebeplerinin başında geçmişi, merkezî konumu ve Kültürpark içinde yer almasının geldiğini söyleyen Yelkikalan, çiftlerin İzmir’in merkezi Alsancak’ta, içinde 8 bin ağacın bulunduğu Kültürpark’ta evlenmek için aylar önceden belediyeye başvurduğunu dile getirdi. Ramazan Bayramı'ndan sonra nikahlarda ciddi oranda artış yaşandığını belirterek, “Hemen her günümüz, hafta sonu yoğunluğunda geçiyor. Salon nikahlarının yanısıra oda nikahları için de yoğun başvuru var. En yoğun günde, ortalama 35 nikah kıyıyoruz. Gece 24.00’e kadar nikah kıydığımız günler oluyor.” dedi.

Fuar Evlendirme Dairesi, yabancı çiftlerin de ilk sırada tercih ettiği nikah salonlarının başında geliyor. Kısa bir süre önce İran’dan gelerek İzmir’e yerleşen bir çiftin de nikahını burada kıydırdığını anlatan Yelkikalan, “Sadece İzmir merkezinden değil, uzak ilçelerden ve çevredeki diğer illerden de nikah için talepler var. Yabancı çiftler de nikahlarını kıydırmak için fuarı tercih ediyor.” diye konuştu. Nikah yoğunluğunun kasım ayına kadar devam edeceğini belirten Nejla Yelkikalan, gelecek yılın randevularını kasım ayından sonra vermeye başlayacaklarını söyledi.