Bitlis’te gazetecilik yapan ve adı sık sık yaptığı yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Bitlis Aktuel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, kimliği belirsiz kişiler tarafından ölüm tehdidi aldığı iddiasıyla Tatvan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği eski Başkanı olan avukatı Fırat Epözdemir ile beraber Tatvan Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunan Aygül, adliye çıkışında avukatı Epözdemir ile birlikte basın açıklaması yaptı. Gazeteci Aygül, "Yapılan hiçbir tehdit bizi doğru, objektif habercilik anlayışımızdan geri adım attırmayacaktır." dedi.

Daha önce de bu tür tehditler aldığını ve yaptığı haberlerden dolayı hakkında birçok suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Aygül, özgür basının susturulamayacağını ifade etti. Aygül, şunları söyledi: “10 yıla yakın süredir gazetecilik yapıyorum. Bu süre zarfında bilgi ve belgelere dayanarak özellikle yolsuzluk, hak ihlali gibi konularda yapmış olduğum haberlerden dolayı sayısız tehdit aldım, hakkımda abartılı sayılabilecek şekilde suç duyurularından bulunuldu, davalar açıldı. Ancak doğru bildiğim yolda kararlı adımlarla yürüdüm, asla geri adım atmadım. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da duruşum değişmeyecektir. Mesleğim kutsal bir meslektir, şehit ve tutsak meslektaşlarımın mirasına layık olmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

“MÜVEKKİLİM YOLUNDAN DÖNMEYECEKTİR”

Aygül’ün Avukatı Fırat Epözdemir ise “Müvekkilim gazetecilik mesleğini ifa etmekte, bu bağlamda da basın hürriyeti göz önüne alındığında müvekkilim bir takım haberler yapmakta. Bu haberlerle gerçekleri orta çıkarmaktadır. Maalesef ülkemizde, etik değerlere bağlı kalıp gerçekleri ortaya çıkaran gazeteciler bu tip durumlarla karşılaşabiliyorlar. Müvekkilim yaptığı bu haberler sebebiyle birilerinin hedefi haline gelmiştir. Ancak yapılan haberler gerçek ve kamuoyunu aydınlatma adına yapılan haberlerdir. Bu haberlerden hoşnut olmayan bir takım çevrelerin böyle bir girişimde bulunmuşlardır ama şu noktayı atlamışlardır. Netice itibariyle Sinan Aygül’ü tanıyan herkes bilir ki Aygül mesleğine bağlı bir kişiliktir, etik değerlere bağlı bir gazetecidir. Dolayısıyla bu tür tehditler Aygül’ü hiçbir zaman yıldırmamıştır. Onlar bu noktayı atlamışlardır. Müvekkilim Aygül, mesleğine devam edecek, yolundan dönmeyecektir. Gazetecilik ve basın etiği üzerine bir takım tartışmalar var son günlerde. Basın özgürlüğünün durumu ortada. Ne yani Aygül’ün yaptığı haberlerden hoşnut olmayanlar Aygül’ün önüne metin koyup böyle mi yaz diyecekler. Üst düzey yetkililer gibi basını önlerine toplayıp, önceden kendilerine verilen soruları sormalarını istedikleri gibi mi yapacaklar. Bunları kabul etmek mümkün değil. Umarım Tatvan savcılık makamı çok ciddi bir soruşturma yürüterek, failleri ortaya çıkarır, gerekli soruşturmayı yaptıktan sonra kamu davası açarak failler cezalandırılır.” diye konuştu.

“ÇİRKİN DAVRANIŞI KABUL ETMİYORUZ”

Yazılı bir açıklama yapan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı İlhan Karabulut ise yaşananların kabul edilebilir olmadığını söyledi. Karabulut, şöyle dedi: “Amacı halkı aydınlatmak ve gerçekleri ortaya çıkarmak olan bütün meslektaşlarımıza yapılacak baskı, tehdit, yıldırma gibi her türlü olumsuz ve çirkin davranışı kınıyoruz. Meslektaşımız Aygül’e dönük yapılan bu çirkin davranışı kabul etmiyor, kınıyoruz.”