Manisa'da, yazdığı bir haberden dolayı AK Parti eski İl Başkanı ve milletvekili adaya adayı Murat Baybatur tarafından tehdit ve hakarete uğrayan internet haber sitesi sahibi Adem Şahin, suç duyurusunda bulundu. Şahin'in dernek başkanı olan ağabeyi Yunus Emre Şahin de kendisini de tehdit edip hakaret ettiği için Baybatur hakkında suç duyurusu yaptı. Baybatur, kendi cep telefonundan Adem Şahin'i tehdit ederken Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim, Kültür, Spor ve Turizm Derneği (Saruhan-Der) Başkanı Yunus Emre Şahin'in cep telefonuna gönderdiği mesajda ise, "40 gün sen ve paralelci kardeşine, 1 gün bana. Allah büyük." yazdı.

18 Mart 2014 tarihinde kendisine ait internet sitesinde yayımladığı haberden AK Parti eski İl Başkanı ve aday adayı Baybatur'un rahatsız olduğunu dile getiren Şahin, haberin AK Parti ve Baybatur hakkında hakaret ve iftira içermediğini söyledi. Adem Şahin, "Beni telefonla birkaç defa arayarak tehdit etti. Bu haberden sonra ise AKP'li troller, şahsıma ait sosyal paylaşım hesabımdan hakaret ve tehdit etmeye devam ettiler. Şahsıma yapılan bu hakaret ve tehditlerden dolayı Baybatur hakkında suç duyurusunda bulundum." dedi.

Kardeşinden dolayı Baybatur ve taraftarları tarafından sosyal paylaşım sitesi ve telefonla tehdit edildiğini dile getiren Yunus Emre Şahin ise bu kişilerin, kendisinin yanısıra ailesini de tehdit ettiğini söyledi. İyi niyetli çabalarına rağmen sonuç alamayınca, haklarını hukuki yoldan aramak için suç duyurusunda bulunduğunu belirten Şahin, bundan sonra sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.