Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bir evde çıkan yangında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Yangında yok olan ailenin büyük bir yoksulluk içinde olduğu ortaya çıktı.
Özcan ailesinin tek odalı evin bir köşesinde yemek yaptığı, diğer köşesinde ise yattığı belirtildi. Ailenin yemek için kurduğu elektrikli ocağın yangına yol açtığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Alangör Mahallesi'nde Özcan ailesinin oturduğu evde sabahın erken saatlerinde yangın çıktı. Yangında evin reisi Murat Özcan, eşi Leyla, çocukları Azat, Mehmet ve Gülistan yaşamını yitirdi. Yangın sonucu, ev kül oldu. Yangınla ilgili soruşturma devam ederken büyük bir dram ortaya çıktı. Özcan ailesinin yıllardır büyük yoksulluk çektiği öğrenildi. Evin reisi Murat Özcan’ın inşaatlarda iş bulduğu zaman çalıştığı iş olmadığı zamanlarda ise köyde kaldığı öğrenildi. Özcan’ın yoksulluktan dolayı tek gözlü bir ev yaptığı orada kaldığı öğrenildi. Odanın bir bölümünü mutfak olarak kullanan ve orada tüp olmadığı için de soba yaktığı belirtildi. Havaların ısınması nedeniyle yemeklerini soba yerine elektrikli ocakta pişirmeye çalışan ailenin ocaktan çıkan yangın sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

BABA, AMCASINDA KALAN ÇOCUKLARI ISRARLA İSTEMİŞ

Ailenin yakınlarından Erdal Öztürk, eve geldiklerinde her tarafın kül olduğunu belirtti. Öztürk, “ Ölüm olayı zehirlenmeden olmuş. Çocukların iki tanesi bizim evdeydi. Ama babası dün akşam telefon açtı ve ısrarla çocukları istedi. Ben akşam çocukları gönderdim." diye konuştu.