Kızını yolcu etmek için Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden gazi Hakan Mutlu, x-ray cihazından geçerken protez bacağının çıkarılmasına Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Emekli Astsubay Yüksel Teke tepki gösterdi.

“Mevcut siyasi iktidar yine bizlere ilkleri yaşatıyor” diyerek açıklamada bulunan Teke, “Mevcut siyasi iktidar yine bizlere ilkleri yaşatıyor. Kuzey Irak'a yönelik 1997’de gerçekleştirilen Çekiç Harekâtı’nda tim komutanı olarak görev yapmakta iken mayın patlaması sonucu bacağını kaybeden kahraman gazimiz Hakan Mutlu, Sabiha Gökçen Havalimanına kızını göndermek için gittiği zaman kapıda insanlık dışı gaziye yapılmaması gereken bir uygulama ile karşılaşmıştır. Kendisinin gazi olduğunu söylemesine ve gazi kimliğini ibraz etmesine rağmen insanlık dışı bir şekilde aranarak protez bacağını çıkarıp bir kutuya koydu ve x-ray’den geçebildi. Bu insanlık dışı uygulamayı gaziye yapılmış bir ayıp olarak adlandırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ülkesi için bedel ödeyen bir gaziye yapılan bu yanlışlığın yetkililer tarafından en kısa sürede kınanmasını ve gazimize destek olunmasını istiyoruz” dedi.

'SİYASİ İKTİDAR BİZE İLKLERİ YAŞATIYOR'

Teke, “Son yıllarda mevcut siyasi iktidar bizlere çok farklı şeyler yaşatıyor” sözleri ile konuşmasını sürdürerek, gazi ve şehit yakınlarına yapılanları şöyle sıraladı: “Bir gaziye ‘haddini bil’ denilmesi, bir şehit annesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurmuş olduğu TBMM’ne alınmaması kararı, bir şehit babasına sırf evladının acısından dolayı başbakanımıza göndermiş olduğu bir kınadan dolayı bir yıl hapis cezasına çarptırılması ve zaman, zaman bizlerin de yaşamış olduğu toplu taşıma araçlarında, kamusal alanda kamu görevlileri tarafından karşılaştığımız nahoş olaylar” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE İSTİKLAL SAVAŞI GAZİSİ KALDI MI?

Teke, “VIP salonlarına geçişi okuduğunuz zaman İstiklal Savaşı gazisi diyor. Şu an Türkiye’de İstiklal savaşı gazisi var mı? Türkiye’de en son 2013 yılında Eskişehir’den uğurladık istiklal Savaşı gazisini. Yapılacak bir düzenleme ile bu tip alanlarda kahraman gazilere, şehit ailelere, onlara yakışır bir şekilde insanlara rahat geçiş sağlanması bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunu yapamayacak durumda mı?” diye sordu.

“Şehit aileleri ve gaziler olarak üzülüyoruz” diyen Teke, “Temmuz ayından itibaren günlük istemesek de muhakkak duyduğumuz şehit haberleri tekrar içimizi dağlamakta bunun arkasında da bizlere yapılan insanlık dışı uygulamalar bizleri derinden üzmekte. Biz bir Amerika, Kanada, Avusturya gazisi ile aynı haklara sahip olalım demiyoruz. Ama Allah aşkına bize de gerektiği şekilde ilgi ve alaka gösterilsin. En azından mevcut haklarımız korunsun ve insan olduğumuz bizlere hissettirilerek toplumda verilmesi gereken verilsin. 18 Mart’ta şehitleri anmayla, 19 Eylül’de Gazileri anmakla, ramazanlarda iftar yemekleri vermekle bitmiyor. Bunlar göstermelik biz sözde değil özde ilgi alaka bekliyoruz“ sözleri ile sitemlerini dile getirdi.