Türkiye’yi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Ankara’ya bir gurur daha yaşattı. TUBİL’in Yıldızlar Grubu, 28-29 Mart’ta Denizli’de düzenlenen THOF Kulüpler Arası Tekeler Grup Yarışları’nda Türkiye birincisi oldu.

Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 1978 yılında kurulan TUBİL Halk Dansları Topluluğu; Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Hobi gruplarında mücadele ediyor. Dans etmek isteyen her yaştan vatandaşı aynı çatı altında buluşturan topluluğun 9-14 yaş aralığından 28 başarılı yıldızın oluşturduğu Yıldızlar Grubu, elde ettikleri başarıyla Yenimahalle’ye gurur yaşattı. Ağabey ve ablalarının yolundan giderek halk oyunlarında, yıldız gibi parlayan ekip, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun bu yıl Denizli’de düzenlediği yarışmadan birincilikle döndü.

ANTALYA YÖRESİNDEN OYUNLARLA ZİRVEYE YERLEŞTİLER

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşen Tekeler Grup Yarışması, kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Ankara, Burdur, Isparta, Antalya ve Afyon gibi Türkiye’nin pek çok ilinden kulüplerin katıldığı yarışmaya, Antalya yöresinden sundukları halk oyunları gösterisi ile Yenimahalle’nin Yıldızları, damga vurdu. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan grup, Tekeler Türkiye birinciliğine layık görüldü. Başkent’e galibiyetle dönen ekip, başarılarının arkasında Yenimahalle Belediyesi’nin desteklerinin yattığını ifade ederek Başkan Yaşar’a teşekkür etti.