Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin, Adıyaman Belediyesi'nin polis aracı ile birlikte fakir çocukların eğitim desteği aldığı 3 okuma salonunu basıp kapatmasıyla ilgili tüm hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı. Tekin, Adıyaman Belediyesi, maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarına sahip çıkılmasından ve bu çocukların milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesinden rahatsız olduğunu kaydetti.

Sema-Der Başkanı Mustafa Tekin, kalabalık bir grup ile Siteler Mahallesi'nde mühürlenen Yunus Emre Bilgi ve Kültür Evi önünde basın açıklaması yaptı. Tekin, okuma salonlarının, 2010 yılında dernekleri ile belediye arasında imzalanan sözleşmeyle yap, işlet, devret modeliyle kurulduğunu ifade etti.

Belediye ile yapılan sözleşme gereğince okuma salonlarının kurulduğu arsaların, belediye tarafından 15 yıllığına kendilerine tahsis edildiğini söyleyen Tekin, "Derneğimiz binaların inşası ve teşrifatını üstlenmiştir. Bilgi ve kültür evleri dershane veya etüt merkezi değildir. Haklarında hiçbir aleyhte kanuni düzenleme yoktur." dedi.

Belediyenin, dernekleri tarafından işlenmekte olan bilgi ve kültür evlerini zor kullanarak girip boşaltmaları yönünde kendilerine baskı uyguladığını belirten Tekin, şöyle devam etti: "Bilgi ve kültür evlerimize yönelik bu baskı hakkında devam etmekte olan iki dava vardır. Bu davalar sonuçlanmadan binalarımıza girilmesi ve zorla envanter tespiti yapılması davaların sonucunu etkilemeye yönelik bir hukuksuz girişimdir. Bu girişimden anladığımız, Adıyaman Belediyesi maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarına sahip çıkılmasından ve bu çocukların milli ve manevi değerlerimizle mücehhez vatandaşlar olarak yetiştirilmesinden rahatsızdır. Adıyaman Belediyesi, altında kendi imzası bulunan hukuki metinlerin gereğini yerine getirmek istemediği gibi hukuksuzluğa imza atmaktan da çekinmemektedir."

Dernek olarak kendilerine yapılanın hukuksuzluk olduğunu ifade eden Tekin, "Başta bu hukuksuzluklara göz yuman veya teşvik eden Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ve Başkan Vekili Abdurrahman Gürbüzcan olmak üzere, hukuksuzlukların altında imzası olan bütün kamu görevlileri hakkında gerekli davalar açılacaktır. Bilgi ve kültür evlerimize yönelik bu hukuksuz muamelelerde payı olan bütün kamu görevlileri şunu bilmelidirler ki amirlerin hukuksuz emirlerine itaat etmek de hukuksuzluktur ve bunun hesabı hukuk çerçevesinde sorulacaktır." açıklamasını yaptı.

Öğrenci aileleri de kapatılmaya büyük tepki gösterdi. Olaya tepki gösteren mahalle halkı da basın açıklaması yapılan yere gelerek konuşmalara müdahil oldular. Bir grup bayan, okuma salonu yanına gelerek Kur'an-ı Kerim ve çevşen okudu.