CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy'deki Salı Pazarı esnafını ziyaret etti. 3 liradan satılan patatesin çok pahalı olduğunu vurgulayan Tekin, eskiden 5-10 kilo patates alan vatandaşların şuan yarım kilo patates aldığını söyledi.

Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Kadıköy'deki Salı Pazarı'nı gezdi. Burada pazarcı esnafıyla selamlaşan Tekin'e partililer eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Tekin'in ziyareti sırasında bazı vatandaşlar fotoğraf çekmek için yarıştı. Pazar esnafından alışveriş yapan Tekin, bir esnaftan 1 kilo keçi peyniri alırken, başka bir esnafın ikram ettiği domatesin tadına baktı.

Fiyatların çok yüksek olduğunu vurgulayan Tekin, ''Maalesef gerçekten fiyatlar çok yüksek. Özellikle çalışanlar, emekli, memur, genelde pazara baktığımızda pazardaki yoğunluk ortalama yüzde 80’i emekli. Ya da dar gelirli ailelerin uğrak yeri haline gelmiş. Bütün buna rağmen burada 6 lira ise bunun marketteki fiyatına ya da zengin semtlerdeki fiyatlarının hangi boyutlarda olduğunu siz takdir edin.'' dedi.

Pazarda 3 liraya satılan patatesin çok pahalı olduğunu belirten Tekin, önceden 5-10 kilo patates alan vatandaşın şuan yarım kilo patates alabildiğini söyledi. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: ''Özellikle temel gıda maddesi olarak kabul ettiğimiz patates çok yüksek. İnsanların neredeyse makarna ve patates bir mutfak kaynağı olan iki şeyin çok pahalı olması insanları çok acıtıyor. Çok ciddi sıkıntı var. Kime dokunuyorsan dert küpü. Sebze ve meyve turfanda olduğu için pahalı olabilir. Bu başka bir şey ama özellikle patates çok pahalı. Kimlerle konuştuysam herkes çok muzdarip. 5 kilo 10 kilo patates alanlar şimdi yarım kilo patates alıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Maliye ve Ekonomi Bakanları'nı Salı Pazarı'na davet eden Tekin, ''Ben uygun bir zamanda Maliye Bakanı’nı ya da ekonomiden sorumlu Bakan'ı da Salı Pazarı'na davet ediyorum. Bütün güvenlik önlemlerini ben alacağım. Hiç merak etmesinler. Gelsinler. Polise de gerek yok. Biz polisiz dolaşıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Tekin, ziyaretin ardından pazardan ayrıldı.