Samsun’un Alaçam ilçesinden yıllar önce göç ederek, Tekirdağ Kapaklı ilçesine yerleşen Alaçamlılar, birlik ve beraberliklerini göstermek için dernek kurdu.

Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ismi altında bir araya gelen Alaçamlılar, dernek binalarının açılışı için tören düzenledi. Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Dumlupınar Caddesi Ezgi Sokak'taki derneğin önünde açılış kurdelesi protokol tarafından kesildikten sonra havanın soğuk ve yağmurlu olmasından dolayı program çay bahçesinde devam etti. Davul zurna eşliğinde Alaçam oyun havalarının çalındığı törende Dernek Başkanı Muhterem Büyükkeskin bir konuşma yaptı.

Büyükkeskin, "Tekirdağ Kapaklı ilçesinde ikamet eden yaklaşık 3 bin Alaçamlıyı temsil etmek için bu derneği kurduk. Onların sıkıntıları bizim sıkıntımız, onların sevinçleri bizim sevincimiz olacaktır. Doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklardan sosyal ve ekonomik şartlar nedeniyle Kapaklı ilçesine göç ettik. Burada Kapaklı'nın sosyal yaşantısına katkı sağlamak ve bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek için derneğimizi kurma kararı aldık.’’ dedi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandali ise yaptıkları konuşmada, derneğin Kapaklı ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.