Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciasının ardından dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık’a, 500 lira para cezası kesildi. Buna tepki gösteren eşi Derya Kocayık, "Eşim bir yıldır işsiz ve hiç madene iş için giremiyor. Bundan dolayı çok mağduruz." dedi.

'BABAMI NİYE DÖVÜYORLAR?'

Eşinin, Yerkel'in tekmelemesinden sonra işsiz kaldığını söyleyen eşi, bir çocuk annesi Derya Kocabıyık, "Bu yüzden çok mağdur durumdayız. Eşimi işe almıyorlar hiç bir şekilde. 3 yaşındaki çocuğum da televizyonda dün görünce, 'Babamı niye dövüyorlar?' diye bana sorular soruyor. Bu da benim çok canımı yakıyor. Ben kocam için hiçbir şey istemiyorum. Ne para ne de pul, hiçbir şey istemiyorum, sadece iş istiyorum. Madenlere eşim hep iş aramak için gitti ama kocamın yüzüne, Soma'daki hep maden şirketleri kapılarını kapattı ve hiçbir şekilde olumlu bir cevap vermiyorlar. İşle ilgili eşime hiçbir dönüş de yapmıyorlar. İşte mağdur olduk. Kocam şimdi geçimimizi sağlamak için hamallık yapıyor. Evimiz kira, hiçbir sosyal güvencemiz yok. Bu durumlardan dolayı çok zorda kaldık. Yusuf Bey'le olaydan sonra eşim helalleşti ama ben durumumuzun böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim. Benin ondan tek isteğim şey, eşim işsiz kalmasaydı ama işte işsiz kaldı." şeklinde konuştu.

'ARABAYA TEKME SALLADIĞI İÇİN CEZA GELDİ'

Koyabıyık, söz konusu olayı şöyle anlattı: "Eşim o zaman arabaya tekme salladığı için bizim evimize bir mahkeme kağıdı geldi. Bir 548 milyon, küsuratı var. Arabada hasar meydana gelmiş, bu yüzden bize bir ceza geldi. Biz de avukatımızla görüştük. Avukat da bunu karşı tarafa yolladı. İşte dava aşamasındayız hala, mahkeme sonucu daha açıklanmadı. Şu bir seneden beri millet, hayatını kaybeden eşine üzüldü. Tamam eşi öldü, kaybetti ama benim canım da çok kötü yandı. Benim kocam da işsiz kaldı, çok zor durumda kaldık. Benim psikolojim bozuldu, eşimin psikolojisi bozuldu. Bu olayların yaşanmasından dolayı eşim insanların içine çıkamadı. Sürekli insanlardan kaçtı, evde duramadık. Hep gazetecilerden kaçtık ister istemez, yalan yanlış haber yapmalarından dolayı işte çok sıkıldık. Ben de bu yüzden hakkımızı, eşi olarak kendim aramaya karar verdim, çünkü eşim, 'Ben uğraşamam devletle.' diyor. Ben de bu durumlardan dolayı konuşmaya karar verdim. Ben çocuğum için üzülüyorum."