Bafra ilçesinde yaşanan tekne faciasında hayatını kaybedenlerin emeklilik işlemleri SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, İl Müdür Yardımcısı Sami Şahin ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından, vefat eden kişilerin evlerine bizzat gidilerek, yakınları tarafından gerçekleştirilen işlemlerle yapıldı.

Vefat edenlerden bin 800 günü olan, 5 yılını doldurmuş olan Niyazi Türkmen 4B, Mehmet Ali Semiz, Yunus Emre Semiz, Dursun Namlı ve Muharrem Türkmen ise 4A emeklisi oldu. SGK Samsun İl Müdürü Kaya, "Bizler kardeşlerimize evlerine hizmet götürerek, onların çektikleri bu acının yanında bürokrasi ile uğraşmalarını istemedik. Devletimiz her şekilde onların yanlarındadır. Bu vesile ile vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Bafra'ya ve özellikle acılı ailelerine başsağlığı diliyorum." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Baframızı yasa boğan tekne kazasının ardından, vefat eden kardeşlerimizin emeklilik işlemlerini, ailelerinin yanında gerçekleştirmek istedik. Özverili çalışmasından ötürü SGK Samsun İl Müdürümüz Ünal Kaya ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyor ve Baframıza bir kez daha başsağlığı diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. İşlemler sırasında ailelerin duygulandığı gözlendi.