Suriyeli göçmenleri kaçak yollarla İtalya'ya götürmek isteyen tekne kaptanının kişi başı bin dolar aldığı ortaya çıktı. Manavgat açıklarında yakalanan Suriyeliler, Avrupa'ya gitmek için çocuklar da dahil isminin Ahmet olduğu söylenen tekne kaptanına kişi başı bin dolar ödediklerini söyledi.

Suriyeli göçmenlerin bu yıl içinde Manavgat açıklarından Avrupa'ya ulaşma hayali 4'ncü defa son buldu. Sahil Güvenlik'e bağlı ekipler, Antalya'nın Manavgat ilçesinde denizde 86'sı çocuk 255 Suriyeli göçmen yakaladı. Manavgat Irmağı'na getirilen 255 Suriyeli, otobüslerle Manavgat Atatürk Stadyumu'na taşındı. Jandarma, stadyuma getirilen göçmenlerin sayım ve kimlik kontrolünü yaptı.

İsminin Ali olduğunu söyleyen Suriye Lazkiyeli, "Avrupa'ya gitmek için Manavgat'ta buluştuk. Bizi Avrupa'ya götürecek Ahmet isimli tekne kaptanına kişi başı bin dolar ödeme yaptık. Ben, eşim ve 2 çocuğum için 4 bin dolar verdim. Burada bulunan herkes kişi başı bin dolar verdi. Şimdi hiç birimizin parası yok. Ortada kaldık. Ne yapacağız bilmiyoruz" diye konuştu. Bazı Suriyeliler, Manavgat'tan üçüncü defa Avrupa'ya deniz yoluyla gitme için buluştuklarını, her seferinde sahil güvenlik ekiplerinin durdurmasıyla gidemediklerini ifade etti.

Suriyelilerin, gerekli işlemler yapıldıktan sonra Mersin ve İstanbul'a gönderileceği, olayla ilgili olarak Manavgat Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma açtığı kaydedildi.