Balıkesir’de elektrik kontağından çıkan yangında içeride bulunan ev sahipleri yanmaktan son anda kurtuldu.

Yangın, Balıkesir’in Hacı İsmail Mahallesi Acar Sokak'ta meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı öne sürülen yangın, önce yatak odasından başladı. Daha sonra çatıya sıçrayan yangın, çatıyı komple kapladı. Evde bulunan Ayşe Ergenç çocuklarıyla birlikte alevlerin arasından kendini güçlükle dışarı attı. Evin yakınında bulunan camideki cemaat yangını fark edince cami bahçesindeki hortumla yangına müdahale etti, itfaiyeye haber verdi. Balıkesir Büyükşehir itfaiyesi olay yerine 7 arazözle geldi. Ekipler alevleri güçlükle söndürmeyi başardı. Evde can kaybı olmazken evin çatısı ve içerisindeki eşyalar kullanılmaz hale geldi.

Yangına müdahale eden cami cemaatinden Şerafettin Sağlam, "Camiye geldiğimizde bir ses duyduk, dışarı çıktık. Bir baktık yangın var. Hemen hortumu taktım. Arkadaşlara dedim herkes yardımcı olsun. Bu şekilde önlem almaya çalıştık. Pencereden duman çıkmaya başladı. Hortumla su verdik içeri. Sonra kadın bayıldı. 112'yi aradık." dedi.

Ayşe Ergenç’in babası Adem Kocuk ise "Sabahleyin evimdeydim. Telefonla kızım çağırdı beni. Koşa koşa geldim. Baktım ki ev yanıp duruyor. Eve girmeye çalışıyor kızım, ben de tutup dışarı çıkardım, bayılı bayılıveriyor. İki çocuğu var. Yangın yatak odasındaki elektrik kontağından, söndürememişler, hemen kaçmışlar evin içinden.” diye konuştu. Yangınla ilgili inceleme devam ediyor.