Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İstanbul 1. bölgeden yeniden aday gösterilen milletvekili Barış Yarkadaş, partilerini iktidar yapmak için, “Önce Türkiye diyeceğiz.” dedi.

CHP'nin aday listesini Twitter'dan değerlendiren Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran'da milletvekili olan tüm isimleri yine aday gösterdiğini belirtti. Yarkadaş şu ifadeleri kullandı: "Genel başkanımızın bu tavrı, ön seçimde oy kullanan CHP'nin yaklaşık 400 bin üyesinin iradesine duyduğu saygının da göstergesidir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu tavrıyla, örnek bir liderlik sergilemiştir. Kılıçdaroğlu'nun tavrı, Türk siyaset tarihine geçecektir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun hiçbir hukuki zorunluluk olmamasına rağmen ön seçimden gelen vekilleri yeniden listeye koymasını emektar örgütümüz de karşılıksız bırakmayacaktır. Örgütümüz, partimizi tek başına iktidar yapmak için elinden gelen tüm çabayı gösterecektir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı liste, aynı zamanda '7 Haziran'da ortaya çıkan halk iradesine duyduğu saygının da ifadesidir."

Yarkadaş, "Sayın Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da çıkan irade sonucu koalisyon kurmaya çalışmış, ancak AKP halk iradesini çiğnemiştir. Kılıçdaroğlu ise hazırladığı listeyle 7 Haziran iradesinin ortaya koyduğu siyasal tabloyu görmezden gelmemiş, AKP'ye ders vermiştir. Kılıçdaroğlu aynı zamanda CHP'ye oy veren ve bizleri seçen 12 milyonu aşkın yurttaşımızın iradesine duyduğu saygıyı da göstermiştir. Şimdi sıra bizdedir. Kılıçdaroğlu'nu başbakan, partimizi iktidar yapmak için mücadele edecek, 'önce Türkiye' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.