Iğdır'da, aralarında kan davası bulunan amcalarının oğulları olan 4 kişiyi pusu kurarak öldürüp, 2 kişiyi de yaraladıkları iddia edilen baba ve 4 oğlunun mahkemesi sonuçlandı. Güvenlik nedeniyle Eskişehir'de yargılanan sanıklardan Cevzet Öget ve kardeşi Enver Öget'e adeta ceza yağdı. Mahkeme, Cevzet ve Enver Öget kardeşlere, kan gütme şekliyle tasarlayarak ruhsatsız Kalaşnikof silahla adam öldürmek, yaralamak suçlarından 4'er kez ömür boyu, 52'er yıl hapis cezası verdi. Ayrıca suçu ruhsatsız Kalaşnikof silahla işleyen sanıklara, silah kanununa muhalefetten 8 biner 223'er lira para cezasına çarptırdı. Diğer iki kardeş ise suçun sübuta ermemesi nedeniyle beraat etti. Mahkeme, olaya karışan ve sonrasında Ermenistan'a kaçtığı belirtilen Öget ailesinin reisinin yakalanmasını talep etti.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Kerimbeyli köyünde 2013 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda iddiaya göre, baba Süleyman Öget (71), oğulları Reis Öget (37), Rıza Öget (35), Cevzet Öget (33), Salih Öget (31), Enver Öget (24) ve Musa Öget (20) aralarındaki kan davası nedeniyle amcaoğulları için buğday tarlasında pusu kurdu.
Ellerindeki Kalaşnikof silah ve pompalı tüfekle amcaoğullarına saldırdı. Olayda, Nurettin Öget (50), Battal Öget (30), Fesih Öget (26) ve Sadık Öget (25) öldü, Sergan Öget ve Abdulmenav Öget yaralandı. 71 yaşındaki baba Süleyman Öğet, iddiaya göre olaydan sonra Iğdır'a sınır komşusu olan Ermenistan'a kaçtı. Baba Öget hala bulunamadı. Oğulları Rıza Öget, Remzi Öget, Cevzet Öget, Salih Öget, Enver Öget ve Musa Öget jandarma tarafından yakalandı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öget ailesinin fertlerinin yargılanmaları güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e alındı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya, baronun CMK tarafından görevlendirdiği Öget ailesinin avukatı Bayram Şahintürk ve tutuklu sanıklar ile yakınları katıldı.
Sanık Enver Öget, kardeşlerinin suçsuz olduğunu, olayı halen firarda olan babası Süleyman ile birlikte kendisinin gerçekleştirdiğini anlattı.

Mahkeme, Cevzet Öget ile suçu üzerine alan kardeşi Enver Öget'i 4 kişiyi kan güderek, Kalaşnikof ile tasarlayarak öldürmek suçundan 4'er kez ömür boyu hapis cezasına, 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da 52'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca mahkeme, hapis cezasına çarptırılan sanıkların her birine ruhsatsız Kalaşnikof, tabanca gibi silah bulundurmak, taşımak suçlarından 8 bin 223'er lira para cezası verdi. Mahkeme, diğer sanıkların üzerlerine atılı suçların oluşmadığı için ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.