Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 6 puan türünün 5’inde birinci olan Samanyolu Fen Lisesi ve FEM Dershanesi öğrencisi Mehmet Enes Arıcı, başarısını her zaman kendisine destek olan öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu söyledi.

Mehmet Enes Arıcı, bugün açıklanan YGS sonucunu, Sinop'ta öğrendi. Başarılı öğrenci sevincini babası Hüseyin, annesi Gülay ve kız kardeşi Neslihan Arıcı ile paylaştı. Anne ve babasının elini öpen Mehmet Enes'i babası da alnından öperek kutladı.

İstanbul’da tıp fakültesi okumayı planladığını söyleyen Enes Arıcı, sınav maratonunun uzun olduğunu söyledi. LYS sonuçlarının daha önemli olduğuna ve giriş puanlarını yüzde 60 oranında etkileyeceğine dikkat çeken Arıcı, YGS sonucu kötü olanların motivasyonlarının bozmadan çalışmaya devam etmelerini tavsiye eden Arıcı, adaylara hedefleri doğrultusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışmalarını sürdürmelerini istedi.

Sene başından bu yana öğretmenlerinin yoğun bir ilgiyle desteklerini kendisinden esirgemediğini kaydeden Arıcı, başarısının altında da ekip çalışması ve aile desteğinin olduğunu kaydetti.

Arıcı, başarısının altında yatan nedenleri şöyle sıraladı: “Sene başında ilk önce hocalarımızla plan program yaptık. O plan program çerçevesinde hocalarımız bize ödevler verdi. Her hafta düzenli olarak takip etti. O ödevleri düzenli olarak yapmaya gayret gösterdik. Günde yaklaşık 3.5-4 saat çalışmaya gayret gösterdik. Haftada bir günü kendimize ayırmaya gayret gösterdik. Arkadaşlarımızla beraber sosyal aktiviteler yaptık. Arkadaşlarımla beraber ekip çalışması içinde çalışmalar yaptık. Ailem, annem, babam ve kardeşim de bu süreçte bu yoğun tempoda sürekli bana desteklerini esirgemediler. Dershanedeki hocalarım da gerek kaynak yönünden gerek rehberlik yönünden sürekli takip süreci içinde desteklediler. Samanyolu Fen Lisesi’nde okuyorum. Hocalarım, branş öğretmenlerim, rehberlik öğretmenlerim, gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarımıza destek verdiler, sorularımızı çözdüler, eksik konularımızı anlattılar. Yoğun bir tempo içinde bize destek verdiler."