Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunda bulunan ÇMS tekstil fabrikasının deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Fabrikanın depo kısmında meydana gelen yangına Kahramanmaraş Belediyesi itfaiye ekipleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına başladı.

Soğutma çalışmalarına 2 helikopterle havadan destek verilirken iş makineleri de fabrikanın bazı duvarlarını yıkarak içeriden müdahale etti.

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi.

Etkisini gösteren rüzgar nedeniyle ekiplerin zor durumda kaldığını belirten Küçükönder, "Yoğun duman var. Ekiplerimiz bütün özveriyi gösterip mücadelesini sürdürüyor. Yangında, 30 araç ile 75 personel görev yapıyor. Pamuk balyalarının yanması söndürme çalışmalarını etkiliyor. Ama yangını büyük oranda kontrölümüz altına alabildik" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı ve fabrika sahibi Ahmet Duran Balsuyu ise en büyük sevincinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.

Kentteki bütün ekiplerin yangın için seferber olduğunu belirten Balsuyu, "İnşallah yangın kontrol altında tutulursa, komşu fabrikalara zarar vermez. En büyük sevincimiz can kaybının olmamasıdır" ifadelerini kullandı.