Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) ve YPG’nin ortak operasyonu sonucu IŞİD’den alınan Tel Abyad’da bayrak krizi yaşanıyor. YPG ile ÖSO arasında yaşanan kriz sonucu bayraklar indirildi. Yaklaşık bir saatin ardından bayraklar tekrar asıldı. Fakat ÖSO bayrağının YPG bayrağının yarım metre altına asılması dikkat çekti. Tel Abyad’a dönüşler ise durduruldu. Sınır hattına dayanan yaklaşık 50 kişilik grup, beyaz bayrak açarak Türk yetkililerin sınırı açmasını istedi.

PYD’nin ÖSO desteği ile IŞİD’den aldığı Tel Abyad’da bayrak krizi yaşanıyor. Yaşanan kriz sonrası Tel Abyad’a dönüşler durduruldu. YPG ile ÖSO arasında yaşandığı iddia edilen kriz sonucu iki tarafın bayrakların indirildiği görüldü. Yaklaşık bir saat sonra bayrakların tekrar göndere çekildiği gözlemlendi. Ancak ÖSO bayrağının, YPG bayrağının yarım metre altına asılması dikkat çekti. Bu arada Akçakale sınır kapısının diğer tarafta yaşanan kargaşa nedeniyle pazartesi gününe kadar kapatıldığı bildirildi. YPG kaynakları, kendi taraflarında sorun olmadığını, Türkiye’nin kendi kararı sonucu kapının kapatıldığını iddia etti.

BEYAZ BAYRAKLA SINIRA GELDİLER

Son iki günde Tel Abyad’a geçenler tekrar Türkiye’ye sığınma talebinde bulundu. Bayan ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grup, sınır hattına gelerek Türkiye’ye geçmek istedi. Uzun süre bekleyen grubun alınmaması üzerine gruptakiler beyaz bayrak açarak yardım talep etti. Bir grup Özel Harekat polisi sınıra giderek bir süre görüştü ancak sınır açılmadı. Sınırda bekleyiş sürüyor.