İzmir'in Konak ilçesinde, kendilerini polis diye tanıtıp telefon ettikleri şahıstan 480 bin TL parayı alan dolandırıcılar, şüphe üzerine gerçek polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Güzelbahçe ilçesinde devriye görevi yapan polis ekibi, durumundan şüphelenilen bir otomobili takibe başladı. Mithatpaşa Caddesi'nde bir ikametin önünde durarak inen bir kişinin, eve girip elinde bir torbayla çıkması üzerine arabayla hareket edeceği sırada durduruldu. Sorgusu yapılan şüphelilerin elindeki torbayı kontrol eden ekipler, çok miktarda para bulunduğunu belirledi. Hırsızlık yapıldığı şüphesiyle ikamete çıkan ekip, evsahibinin, paraları suçluların yakalanması için polislere verdiğini söylemesi üzerine olayın dolandırıcılık olduğu anlaşıldı.

Dolandırılan S.Ç., 3 Haziran 2015 tarihinden bu yana söz konusu şahısların telefon ettiğini, kendilerini Güzelbahçe Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memurları olarak tanıttıklarını, Fahriye isimli bir şahsın yakalandığını, üzerinden çıkan sahte kimliğin kendisine ait olduğunu ve bankalarda bulunan paralarını çekmeye çalıştığını, olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanabilmesi için paralarını çekerek, eve gelecek olan görevli polislere teslim etmesi gerektiğini söylediklerini, bunun üzerine kendisinin de çeşitli bankalarda bulunan hesaplarındaki toplam 480 bin lirayı çekerek bir torbaya koyduğunu söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan Ş.B. (26), R.E. (40) ve A.Ö. (34), emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.