Gaziantep'te kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, aradıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla yakalanan 12 kişi tutuklandı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde telefon dolandırıcılığı yapıldığı bilgisini alan güvenlik güçleri, kendisinden para istenen şahısla irtibata geçti. Yapılan planlama sonrasında para bırakılması istenen adrese giden polis, dolandırılmaya çalışılan kişiyle birlikte hareket ederek, para ve ziynet eşyası yerine kâğıtla dolu bir poşet bıraktı. Poşeti almaya gelen şüpheli şahıslara, olayı uzaktan izleyen ekipler tarafından suçüstü yapıldı. Yakalanan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Bir başka olayda da Manisa'dan Şahinbey ilçesinde bulunan postahanedeki bir hesaba 36 bin TL para yatırıldığı ihbarı alındı. Burada da ekipler, parayı çekmeye gelen 5 kişi ile onlarla birlikte hareket eden 5 şüpheli şahıs olmak üzere 10 kişiyi suçüstü yakaladı. Şüpheli şahıslar ile ilgili yapılan çalışmalar ve incelenen kamera görüntüleri neticesinde, 6 olayda yaklaşık 200 bin TL’lik telefon dolandırıcılığı olayına karıştıkları tespit edildi. 10 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Gaziantep Valiliği, telefon dolandırıcılığına ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşlara uyarıda bulundu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımızın bu yöntemlerle kendilerini arayıp polis veya savcı olarak tanıtan şahıslara inanmamaları, hiçbir polis veya cumhuriyet savcısının operasyon yapılacağı bahanesiyle kimseden para, ziynet eşyası ve benzeri şeyler istemeyeceği unutulmamalıdır. Halkımız hiçbir zaman operasyonel bir faaliyete bu şekilde dâhil edilmez. Yapılan operasyonlarda, ilgili mahkemeden arama kararı alınarak ancak ikamette arama yapılacağı ve suç unsurlarına el konulabileceği bilinmelidir. Yukarıda söylendiği gibi vatandaşlarımızın para ve değerli eşyalarını emniyet birimleri dışındaki hiçbir yere bırakması ve getirmesi mümkün değildir. Vatandaşlarımızın belirtilen durumlarla karşılaştıklarında kendilerini arayan şahıslara hiçbir şekilde inanmamaları, hemen en yakın kolluk kuvvetine başvurmaları veya 155 Polis İmdat Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunmaları gerekmektedir.”