Aydın’da bir vatandaşa telefon edip kendini polis olarak tanıtarak dolandırmaya çalışan bir kişi suçüstü yakalandı. Sivil polis ekipleri tarafından apartmandan atılan torbayı alırken yakalanan zanlı gözaltına alındı. Bu sırada zanlı, vatandaşlardan dayak yemekten polisler tarafından kurtarıldı. Bir vatandaş, polisin önlemine rağmen yumruk atarak tepki gösterdi. Zanlının, telefon eden dolandırıcının kuryeliğini yaptığı öğrenildi.

Vaka, Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki Süleyman Seba Caddesi’nde meydana geldi. Sabah saatlerinde telefonu çalan Nevin Mavi'ye, karşısındaki kişi kendini polis olarak tanıttı ve bir kuyumcu soygununa karıştığını söyledi. Bundan kurtulmak için evindeki ziynet eşyalarını bir torbaya koyarak apartmandan aşağıya atmasını istedi. Mavi, altınlarını vermeyeceğini ve karakola giderek tutanak karşılığında teslim edebileceğini söyleyince dolandırıcı tarafından azarlandı. Bunun üzerine durumdan şüphelenen Mavi, yan komşusuna bildirdi. Komşusu da polise haber verdi. Polis ekipleri, aileyle irtibat kurarak önlem aldı. İkna olduğunu ve ziynet eşyalarını apartmandan atacağını söyleyen Nevin Mavi’ye inanan dolandırıcı, apartmanın önüne geldi. İki torbaya bez parçaları dolduran Mavi, 5. kattan attı. Apartmanın yakınlarında bekleyen zanlı da torbayı almaya çalışırken sivil polisler tarafından yakalandı.

Zanlının kendini polis olarak tanıttığını ve heyecanlandığı için şaşırdığı anlatan Nevin Mavi, “Telefonum çaldı. Polis olduğunu söyleyen birisi ziynet eşyalarımı sordu. Ben de var dedim. 'Kuyumcu soygununa karışmışsınız, onları bize verin.' dedi. Ben de veremeyeceğimi söyledim. Komşumdan yardım istedim. Polisi aradık. Benden telefonda, poşeti aşağı atmamı istedi. Eski bez doldurduğum poşeti aşağı attım. Polisler de yakaladılar. Telefonla arayanlara kimse inanmasın.” dedi.

Aydın’da son bir hafta çok sayıda telefon dolandırıcılığı vakası yaşandı. Bunlardan birinde bir şehit ailesi de dolandırıldı.