Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, ‘Kitaplarla Konuşmak’ isimli proje kapsamında, kütüphane formuna çevrilen telefon kulübesinin açılışı yapıldı.

Ereğli Belediyesi, TED Karadeniz Ereğli Koleji ve Türk Telekom işbirliği ile proje adı ‘Kitapla Konuşmak’ olan mini kütüphane, törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasında, bilgi sahibi olmanın kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

Projenin önemli olduğunu da belirten Uysal, “Bu çok önemli bir proje. Binalar, inşatlar ve yolar yapmaktan çok daha önemli. Çünkü bu projedeki mini kütüphanelerle halkımız ve gençlerimiz kitaba erişimini kolaylaştıracağız. Kitaplara erişmek demek, bilgi sahibi olmak demektir. Çoğu konuşmalarımda da belirttiğimi gibi, en değerli kıymettir. Bilgi toplumu olmak zorundayız. Çünkü toplumun itici gücü bilgidir. Bu kitapları ne kadar çok okursak o kadar eğitimli bir kitle oluruz” dedi.

Başkan Uysal, konuşmanın ardından, Abdi İpekçi Sergi Salonu yanında bulunan telefon kulübesine giderek, buradaki kitapları inceledi. Evlerde okunmayan kitapların, oluşturulan mini kütüphanelere bağışlanmasını isteyen Uysal, mini kütüphaneden aldığı ‘Anksiyete Terapisi’ isimli kitabı, bir öğrenciye hediye etti. Öte yandan, ilçe genelinde, 10 farklı noktada mini kütüphanenin olduğu bildirildi.