Son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları bütün uyarı ve haberlere rağmen durmak bilmiyor. Her geçen gün onlarca kişi kontör dolandırıcılarına kanıp binlerce lirasını dolandırıcılara kaptırıyor.

Son dolandırıcılık olayları Bursa’da gerçekleşti. Bursa Kestel ilçesinde ikamet eden Y.T. isimli vatandaş, dün saat 12.30 sularında telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şahsın söylediklerine inanıp 31 bin 600 TL para gönderdi. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Y.T.’nin müracaatı ile olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

'SGK BORÇLARINI SİLDİRECEĞİZ' DEYİP DOLANDIRDILAR

Bursa merkez Osmangazi ilçesi Hacı İlyas Mahallesi'nde ikamet eden Z.K. isimli vatandaş ise Neşat isimli şahsın işyerine gelerek, SGK'ya ödediği parayla ilgili yardımcı olabileceğini söylemesine inanıp 200 lira kaptırdı.

Olay şöyle gelişti: Samsunlu olduğunu belirten Neşet isimli şahıs, 0531’le başlayan numaradani telefon kullanan Cemal isimli şahısla tanıştırdığını ve Cemal'in SGK'ya olan borçla ilgili kendisine yardımcı olacağını, hatta SGK Genel Müdürünün eniştesi olduğunu belirterek Z.K.’yı kandırdı. Ayrıca Bursa'da bürokrasiden tanıdıklarının olduğunu belirten Neşet isimli dolandırıcıya inanıp talep ettiği 200 TL para ve işyerine ait belge ve SGK'nın kendisine kestiği belgeleri Neşet’in aracılığı ile Cemal'e verdi. Ancak geçen sürede bir değişiklik olmayınca dolandırıldığını anlayan Z.K. polise başvurdu.

EŞİYLE GÖRÜŞMEK İSTEYİNCE KURTULDU

Merkez yıldırım ilçesinde ise A.A. isimli vatandaşı 0534'le başlayan numaradan arayan dolandırıcılar şahsı dolandırmaya çalıştı. Bankaya kadar giden A.A. son anda dolandırıldığını anladı.

Olay şöyle oldu: A.A. işyerinde bulunduğu esnada kendisini 0534'le başlayan numaradan arayan şahıs, emniyetten aradıklarını ve savcılık kanalıyla gizli bir tahkikat yürüttüklerini söyledi. Kendi adına bilgisi dışında kredi kartı çıkartıldığını ve en yakın bankaya gitmesi gerektiğini belirten sahte polise inanan A.A., kimseye bilgi vermeden aracına binip Yüksek İhtisas kavşağındaki bankaya gitti. Telefondaki şahsın banka ATM’sine kartını sokmasını istemesi üzerine olaydan şüphelenen A.A., eşiyle görüşmek istediğini söyledi. Eşini konferans yöntemiyle konuşabileceğini belirten şahıs ise eşine ait telefon görüşme kaydını kendisine dinletti.

Bunun üzerine olayın dolandırıcılık olduğunu anlayan A.A., aracıyla telefonu kapatmadan eve kadar gitti. Eve geldiğinde telefonu kontrol ettiğinde ise görüşmenin sonlandığını tespit etti. Eşine durumu anlatınca aynı şahısların ev telefonunu da aradığını anladı. A.A.’nın şikaşetçi olması üzerine 0534 numaralı telefondan arayan şahıslar hakkına tahkikata başlandı.