Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy’a 3 hafta boyunca telefonlarına çıkmadığı ve geri dönmediği iddiasıyla twitter hesabından 'Padişah mısın' diye çıkış yapan ve açık mektup yazan Amasya’nın Hamamözü İlçesi Kaymakamı Kadir Güntepe, yeni görev yeri olan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine uğurlandı.

Çalışma arkadaşları ve çok sayıda vatandaş tarafından ilçeden uğurlanan Kaymakam Güntepe, Hamamözü'nden ayrılmasıyla ilgili kişisel internet sitesinden veda mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda dikkat çekici konulara değinen Güntepe, “Allah’ın izniyle arkamıza bakmadan gideceğiz ve şerefimizle, onurumuzla bize tevdi edilen bu vazifeyi yerine getireceğiz.” dedi.

'BU TAYİN TAMAMEN KENDİ İRADEMLE OLMUŞTUR'

Son zamanlarda bazı medya organlarında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine sürüldüğü iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Kaymakam Güntepe mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2015 Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile tayinim Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine çıkmıştır. Ancak tayinimle ilgili ulusal medyada iradem dışında çıkan “Kaymakam sürüldü, sürgüne gönderildi” gibi haberler şahsımı derinden üzmüştür. Bu nedenle siz değerli Hamamözü vatandaşlarımın bu konuda gerçeği bilmesini istiyorum. Bu tayinden dolayı hiçbir devlet kurumumuzun yıpratılmasını istemem. Çünkü hayatımın hiçbir döneminde devletimin aleyhinde bir işin içinde bulunmadım ve bundan sonra da bulunmam. Önemle vurgulamak isterim ki bu tayin tamamen kendi irademle olmuştur. Devletimiz artık eski Türkiye mantığıyla Beytüşşebap gibi hassas, önemli yerleri sürgün yeri olarak görmemektedir. Tam tersine bu tip yerel dinamikleri olan yerlerin hassasiyetini bilerek kamu görevlisi atamaktadır.

TAYİNİMİN SPOR GENEL MÜDÜR VEKİLİ İLE ALAKASI YOKTUR

Ancak çıkan haberlerde sanki Spor Genel Müdürü ile yaşadığımız hadiseden dolayı bu tayinin gerçekleştiği yönünde kamuoyunda bir algı oluşmuştur. Bu tamamen yanlıştır ve gerçek dışıdır. Çünkü çıkan kararname şahsıma özel bir kararname değil aksine benimle birlikte görev yeri dolan 500’ü aşkın mülki idare amirini kapsayan genel bir kararnamedir. Bununla birlikte gönüllü olarak Beytüşşebap’ta görev yapabileceğime dair verdiğim tayin dilekçesi hem valiliğimizin hem de bakanlığımızın kayıtlarında mevcuttur. Ayrıca bu talebimi bakanlıkta atamadan sorumlu meslek büyüklerime de şifahi olarak ifade etmiştim. Sonuçta ne mutlu bana ki yayınlanan kararnameyle Beytüşşebap gibi çok önemli stratejik bir yerde görev yapma şerefi şahsıma tevdi edilmiştir.

VATANIN HİÇBİR TOPRAĞINI SÜRGÜN YERİ GÖRMEDİK

Şunu önemle belirtmek isterim ki biz mülki idare amirleri vatanın hiçbir toprağını sürgün yeri olarak görmedik. Her karış toprağını kutsal bildik. Gönüllü olarak gittiğim Beytüşşebap da bu vatanın bir parçasıdır, diğer yerler gibi burada çalışmakta bizim için şereftir, onurdur. Farklı bir bakış açısının her şeyden öte bir Müslüman’a yakışır tavır olduğunu düşünmüyorum. Peygamberimiz (sav) bir hadisinde ‘Müslüman kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe kâmil Müslüman olamaz’ şeklinde buyuruyor. Yani ‘Ben gitmeyeyim de kim giderse gitsin anlayışı’ bize verilen devlet terbiyesinde ve manevi değerlerimizde yoktur.

ALLAH’IN İZNİYLE ARKAMIZA BAKMADAN GİDECEĞİZ

O nedenle sadece Allah rızası için buralarda hizmet edip bir takım sıkıntılara göğüs germek gerektiğine inanıyorum. Engelleri aşmadan, acılarla yüzleşmeden başarıya ulaşamayız. Nazım Hikmetin bir şiirinde ifade ettiği gibi 'Sen yanmazsan, Ben Yanmazsam, Biz yanmazsak, Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.' Bende bu şiiri şu şekilde ifade edeceğim. Sen gitmezsen, Ben gitmezsem, Biz gitmezsek, Bu güzel topraklara nasıl huzur gelecek. O nedenle Allah’ın izniyle arkamıza bakmadan gideceğiz ve şerefimizle, onurumuzla bize tevdi edilen bu vazifeyi yerine getireceğiz. Bundan dolayı kendi isteğimle ve devlet büyüklerimizin uygun görmesiyle gerçekleşen bu tayinin sürgün değil aksine benim için şeref olduğunun herkes tarafından bilinmesini isterim.

HAKKINIZI HELAL EDİNİZ

Kaplıcalar ve Pehlivanlar Diyarı güzel ilçemizde acısıyla, tatlısıyla çok hoş bir 3 yıl geçirdim. Bu güzel 3 yılın sonunda çok değerli anılarla Hamamözü’ne veda ediyorum. Çok kıymetli misafirperverliğinizi ve sıcak dostluğunuzu unutmayacağım. Burası benim ilk göz ağrım, bir yuvam, bir ailem ve daima öyle kalacak. Üç yıl boyunca her şey için çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal ediniz. Allah’a emanet olun."