Türk Telekom'da çalışan taşeron firmaya bağlı bir grup işçi, mağduriyetlerini duyurmak için eylem yaptı. Üsküdar Acıbadem'deki Türk Telekom Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü'nün önünde toplanan işçiler sloganlar eşliğinde seslerini duyurmaya çalıştı.

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle Telekom yöneticilerine mesaj vermeye çalışan grup "Kiralık köleliğe hayır" pankartı da açtı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Fetullah Sarıca, taşeron firmada çalışan 470 işçinin haklarını alamadığını, maaşlarından keyfi kesintiler yapıldığını, haksızlıklara itiraz eden işçilerin işten atıldığını söyledi. Haksızlıkların giderilmemesi halinde Anadolu Yakası'nın iletişim alt yapısını kesebileceklerini ifade eden Sarıca,"Santral amirleri arkadaşlarımızı tehdit ediyor. İşten atılmakla tehdit ediyorlar. Bazı arkadaşlarımız korktukları için buraya gelemedi. Hiçbir korku bizi bu mücadeleden geri çevirmemeli. Korkarsak ilerde bunları yine yaşarız. Bu direnişe sonuna kadar devam edeceğiz. Haksız yere çıkartılan arkadaşlarımızın biran önce alınmasını talep ediyoruz. Bizi tehdit etmeye devam ederlerse Anadolu Yakası'ndaki telefon ve internet alt yapısını keseriz. Bizi bunu yapmaya mecbur bırakmasınlar" dedi.

Eyleme katılan bazı işçiler de trafik cezaları ile iş yaparken kullandıkları teknik araçların arızalarının bile kendilerine fatura edildiğini, iş güvenliği sağlanmadığı için hayati tehlike yaşadıklarını söyledi. Polisin müdahale etmediği taşeron işçilerin Telekom önündeki bekleyişleri sürüyor.