Kadıköy’de, sokaktaki Telekom kutusunun patlaması sonucu 3 araç ve işyerleri zarar gördü. Mahalle sakinleri, büyük bir patlama olduğunu ancak patlamanın neden kaynaklandığını bilmediklerini söyledi.

Olay Eğitim Mahallesi Hakkı Manço Sokak üzerinde, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Türk Telekom’a ait kutunun bulundu yerde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Şiddetli patlama sonrası, park halindeki araçlar ile iş yerlerinin ve binaların camları kırıldı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye, olay mahallinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Polis de görgü tanıklarının ifadeleri ve itfaiyeden alınan bilgi doğrultusunda soruşturma başlattı.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya da olay yerine gelerek bilgi aldı. Çetinkaya, “Yetkililer net bilgi vermiyor. Enerji yükselmiş patlama olmuş. Çok şükür can kaybı yok.” dedi.

BBP Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı Şenol Gedikli’nin de patlama sonrası iş yeri zarar gördü. Patlama sonrası oluşan hasarı gösteren Gedikli, “Daha önce burası seçim irtibat bürosu olarak da kullanıldı. Taşlı saldırı da oldu buraya. Isınmadan dolayı akülerin patladığını söylüyorlar. Doğalgazdan da kaynaklanmış olabilir ama kaçak olmadığını söylüyorlar.” diye konuştu.