İzmir'de polis rolünde ulaştıkları emekli bir kadını, "Hesaplarından para çekiliyor, güvenlik için tüm paranı polise teslim et." yalanıyla iki kez, toplam 270 bin lira dolandıran teletokatçılar, 480 bin liralık üçüncü girişimde '31' plakalı arabalarının kurbanı oldu. Polis, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine ait plakalı arabaların İzmir'de telefon dolandırıcılıklarında sık kullanılması üzerine '31' plakalı arabayı takip etti. Bir apartmanın önünde park eden otomobilden inen kişinin, dönüşte bir torbayla çıkması üzerine önünü kesen polis, 480 bin lira buldu. Ev sahibi, polis ekiplerine operasyona yardımcı olduğu için paraları verdiğini söyledi. Ev sahibinin de ifadesini alan polis, teletokatçıları gözaltına aldı. Çete üyesi üç zanlı tutuklanırken çetenin, kurbanlar üzerinde güven sağlayan kadın üyesinin arandığı bildirildi.

Çetenin ilk vurgunu, geçen hafta Güzelbahçe ilçesinde oldu. İzmirli bir işadamının emekli kızı, 66 yaşındaki S.Ç.'ye polis rolünde telefon eden teletokat çetesi, 'Hesaplarından para çekiliyor, güvenlik için tüm paranı polise teslim et.' yalanı söyledi. Parasını kurtarmak için Konak'taki banka şubesinden 20 bin lira çeken kadın, bir torbanın içinde kapı önüne koydu. Eve giden çete üyesi biri kadın iki kişi, torbayı alıp kayıplara karıştı. Teletokatçılar, bir gün sonra S.Ç.'ye tekrar telefon etti, aynı yalanı söyleyip bankadaki kalan parasını da çekip kadın memura vermesini istedi. Telaşlanan talihsiz kadın, 250 bin lira daha çekip yine bir torba içinde kapı önüne koydu. Torbayı alan kadın ve erkek şüpheliler yine firar etti.

ÜÇÜNCÜ GÜN YAKALANDILAR

Paraya doymayan teletokat çetesi, S.Ç.'ye bir kez daha telefon edip, "Bankada paran görülüyor, hepsini çekmemişsin. Suç işliyorsun." diyerek korkuttu. Talihsiz kadın, bir kez daha banka gidip bu kez 480 bin lira çekerek eve döndü. Parayı almak için adrese gitmek isteyen çetenin '31' plakalı gri arabası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri plakalı arabaların teletokat girişimlerinde kullanılmasını dikkate alan polisin duyarlılığı sayesinde fark edildi. Şüpheli otomobil, Konak ilçesi Mithatpaşa Caddesinde durdu. Bir şüpheli, ikamete girip elinde bir torbayla çıktı, polis, arabanın önünü kesip torbaya baktı, yüklü miktarda para bulunca apartmana girip ev sahibiyle görüştü. Ev sahibi S.Ç., paraların kendisine ait olduğunu, polislerin operasyon yaptığını, kendisinin de suçluların yakalanması amacıyla parayı teslim ettiğini söyledi. Olayın organize teletokat girişimi olduğunu tespit eden polis, şüpheliler Ş.B.(26), R.E.(40) ve A.Ö.'yü(34) gözaltına aldı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Mağdur S.Ç.'nin, ifadesinde, ''3 Haziran'dan bu yana şahıslar beni arıyor. Kendilerini Güzelbahçe Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis olarak tanıttılar. Bu kişiler, Fahriye isimli bir suçlunun yakalandığını, üzerinden çıkan sahte kimliğin bana ait olduğunu ve bankalarda bulunan paralarımı çekmeye çalıştığını, olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanabilmesi için bankalarda bulunan paralarımı çekerek, eve gelecek polise teslim etmem gerektiğini söylediler. Bunun üzerine ben de değişik bankalarda bulunan hesaplarımdaki toplam 480 bin lirayı çekerek bir poşete koyup verdim.'' dediği öğrenildi.

Ş.B., R.E. ve A.Ö. tutuklanırken çetenin kurbanları üzerinde güven sağlamak için kullandığı kadın üyesinin arandığı bildirildi.