Sakarya'nın Hendek ilçesi TEM Otoyolu'nda, akaryakıt katkı maddesi taşıyan tanker ile 2 TIR’ın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Tankerde yaşanan sızıntıya olay yerine gelen itfaiye ekipleri köpük sıkarak müdahalede bulundu. Kaza sonrası, TEM Otoyolu’nun Ankara yönü trafiğe kapandı. Yaralılar, AFAD ve UMKE ekiplerince kimyasal madde kontrolünden geçirildikten sonra tedavi altına alındı.

Kaza, otoyolun Hendek gişeleri yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, akaryakıt katkısı olarak kullanılan bir kimyasal madde taşıyan Hamit Kılınç yönetimindeki tanker, arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran Mehmet K. ve Fatih D. yönetimindeki TIR'lara çarptı. Kaza sonrası otoyol adeta savaş alanına döndü. Tankerde sızıntı meydana geldi. Kazada tanker şoförü Hamit Kılınç ile Fatih D'nin aracında bulunan Uğur Çörekçi yaralandı.

Kaza nedeniyle olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı. TEM Otoyolu’nun Ankara yönü trafiğe kapandı. Araçlar Akyazı Kavşağı'ndan D-100 karayoluna yönlendirildi. İtfaiye ekipleri tankerdeki maddenin alev almaması için köpük sıkarak müdahalede bulundu.

Bu arada yaralılar, ambulans içinde AFAD ve UMKE ekiplerince kimyasal madde kontrolünden geçirildi. Kontrollerin ardından ilk müdahaleleri Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nde yapılan yaralılar, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Tankerdeki maddenin boşaltılması için TÜPRAŞ'dan bir ekip kaza yerine geldi. Yaklaşık 4 saattir ulaşıma kapanan otoyolun trafiğe açılması için çalışmalar sürüyor.