Avrupa'ya gitmek için TEM otoyolu Edirne istikametine doğru yürüyüşe geçen Suriyelilere, bazı hayırsever vatandaşlar yardım ediyor. Bazı sürücüler araçlarının kapılarını Suriyelilere açarken, yoldan geçmekte olan başka bir vatandaş da sığınmacılara sıcak çorba dağıttı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Avrupa'ya gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen Suriyeliler, gruplar halinde gece yarısı otogardan çıktı. TEM otoyolu’na çıkan sığınmacılar, otobanın kenarında Edirne’ye doğru ilerlemeye başladı. Yoldan geçmekte olan bazı minibüs sürücüleri, araçlarının kapılarını Suriyelilere açtı. Sığınmacılar, araçlara binebilmek için birbirleriyle yarıştı. Suriyelilerin minibüslere binmesi sırasında insanlık dramı yaşandı. Annelerinden ayrılan çocuklar gözyaşlarını tutamadı. İyilik yapmak istediklerini belirten sürücüler, sığınmacıları gidecekleri yere kadar bırakacaklarını ifade etti.

Yoldan geçerken Suriyelileri gördüğünü ve bu duruma çok üzüldüğünü dile getiren ismini vermek istemeyen bir vatandaş da sığınmacılara getirdiği kazanla sıcak çorba dağıttı. Karınları aç olan yüzlerce Suriyeli dağıtılan çorbaları içip, yeniden yola koyuldu.