Mersin'de geçen hafta düzenlenen, aralarında sivillerin de bulunduğu 55 kişinin serbest bırakılıp 5 emniyet mensubunun tutuklandığı operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan işadamı Ali Haydar Ark, gözaltı sırasında TEM müdürünün kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde gözaltı sırasında yanına gelen TEM müdürünün verdiği ifadeyi beğenmeyerek istediği gibi ifade vermediği takdirde sıkıntıya gireceğini söylediğini anlatan Ark, TEM müdürünün 'bak kardeşim, gel kendini kurtar, yoksa ömür boyu hapiste kalırsın, devlet bütün mal varlığına el koyacak, son pişmanlık fayda vermez, eğer eski polislik olsaydı ben sana nasıl imza attıracağımı bilirdim. Buradan kurtulsan da peşini bırakmayacağım, imza attıracak birini bulup sana gününü göstereceğim' diye tehditler savurduğunu öne sürdü.

55 kişinin serbest bırakılıp 5 emniyet mensubunun tutuklandığı operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan işadamı Ali Haydar Ark'ın Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, gözaltında bulunduğu sürede tehdit edildiğini öne sürerek Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürü (TEM) H.İ.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Ark, TEM Müdürü hakkında kamu davası açılmasını istedi.

Geçen hafta çarşamba günü saat 23.00 sıralarında nezarethaneden alınarak 'Müdür bey sizinle görüşmek istiyor' denilerek TEM Şube Müdürünün yanına götürüldüğünü ifade eden Ark, "Müdür H.İ. Bey bana uzun süre terör örgütleri hakkında çalıştığını, terörün memlekete çok zarar verdiğini, bizlerin de bu örgüte giriş nedenlerimizin hiçbir zaman terör olmadığını bildiğini, hayır hasenat için girdiğimiz bu yolda neticede örgüte maddi destek vererek örgüt elemanı durumuna düştüğümüzü, asıl amacımız bu olmasa da örgütün faaliyetlerinden dolayı bizim de terörist ilan edileceğimizi, söyledi." ifadesini kullandı.

Kendisinin ise terör örgütleri konusunda müdür beyle aynı fikirde olduğunu, ancak hiçbir örgüt ile ilgisi olmadığını ifade ettiğini anlatan Ark, "O da bana; 'Bak, benim oğlum da bunların okulunda okudu. O zaman sözlerinde samimi isen bize yardımcı ol. Biz seni tanıyoruz. Terör örgütünün ne şekilde para topladığını ve bu paralarla emniyet camiasında insanları nasıl örgütlediklerini, toplanan paraların nasıl Amerika'ya götürüldüğünü' söyleyerek benden ifademde bunlardan bahsetmemi istedi. Ben de bunları bilmiyorum ki neden bahsedeyim' dedim. Bana 'ya arkadaşım, kendini sıkıntıya sokma, bize yardımcı ol' dedi." diye aktardı.

Odasında çıktıktan sonra kendisinin sorgu odasına götürülerek yüzüne, aleyhine verilmiş ifadenin okunarak savunma yapmasının istendiğini vurgulayan Ark, daha sonra ise gece 01.30'da kalmakta olduğu Asayiş Şube nezarethanesine götürüldüğü ifade etti. Aynı gün ikindi vakti ise 'biri seninle görüşmek istiyor' denilerek sorgu odasına götürüldüğünü belirten Ark, şöyle devam etti: "Oraya girdiğimde beni TEM Şube Müdürü H.İ.D.'nin beklediğini gördüm. Bana verdiğim ifadeyi beğenmediğini, şayet istedikleri gibi bir ifade vermez isem sıkıntıya gireceğimi, beni terör örgütünün kasası olarak suçladıklarını, bu işi yaptığımı bildiklerini söyleyerek 'Bak hemşerim, gel kendini kurtar, yoksa ömür boyu hapiste kalırsın, devlet bütün mal varlığına el koyacak, son pişmanlık fayda vermez' dedi. Ben de 'bir şey bilsem zaten anlatırdım. Ömür boyu hapiste kalacağımı bilsem de kimseye iftira atamayacağımı' söyledim. Öyle deyince 'Eğer eski polislik olsaydı ben sana nasıl imza attıracağımı bilirdim. Sen buradan kurtulsan da peşini bırakmayacağım. İllaki bu söylediklerimin altına imza atacak birini bulacağım ve sana gününü göstereceğim. Yol yakınken gel istediğimiz yap' diyerek odayı terk etti."

Dilekçesinde, kendisini tehdit edip masum insanlara iftira atmasını isteyen TEM Müdürü H.İ.D.'den şiyayetçi olan Ark, olayın gerçekleştiği saatlerdeki TEM Şube koridorları ile Asayiş Şube nezarethanesindeki kamera kayıtlarına tedbiren el konulmasını istedi.