Hatay'ın Erzin ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan Mehmet Akif Camii hayırseverlerden yardım bekliyor. İçerisinde konferans salonu ve Kur'an kursu bulunan cami inşaatı, beklenen yardım gelmeyince temel aşamasında kaldı.

Erzin’de hayırsever vatandaşların girişimi ve desteğiyle yapımına başlanan Mehmet Akif Camii, kaba inşaatı bitmeden durdu. İki yıl önce Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir arsada 380 metrekare alan üzerine, 3 kattan oluşacak ve içerisinde Kur'an kursu ve konferans salonu bulunan cami temeli atıldı. Bitirildiğinde ilçenin en büyük ibadethanesi olması beklenen cami yeterli yardım gelmeyince temel aşamasında kaldı.

Parasızlık yüzünden iki yıl önce attıkları cami inşaatının durduğunu söyleyen Erzin Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Görür, bitirildiğinde ilçede kompleks şeklinde olduğu için örnek bir ibadethane olacak cami inşaatı için acil paraya ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade eden Mehmet Görür, ''Camimiz bitirildiğinde 380 metrekare kapalı alanı olacak. İçerisinde toplantı salonu ve Kur'an kursu bulunan camimizin benzeri şu an ilçemizde yok. Çift minareli olacak ibadethanemizin bitirilmesi için yaklaşık 1 milyon liraya ihtiyacımız var. Bizi duyan tüm vatandaşlarımızdan ve iş adamlarımızdan yardım talep ediyoruz. Ramazan ayında namazlarımızı camimizde kılmayı planlıyorduk. Fakat parasızlık yüzünden bitirilemedi. İş adamlarımız bu camiye sahip çıksınlar." ifadelerini kullandı.