Bir kısmı park bir kısmı ise iş merkezi olarak yapılması planlanan ve temeli 4 gün önce atılan eski 11 Nisan Stadı’nın yeri yine mahkemelik oldu. Daha mahkemenin iş merkezi yapılmasını reddettiğini anımsatan Şanlıurfalı Mehmet Cafer, projeyi hukuksuz bularak yeniden mahkemeye başvurdu.

Eski 11 Nisan stadının yeri yılan hikayesine döndü. 2 yılı aşkın süredir yıkılan stadın yerine bir türlü uygun bir proje yapılamadı. Daha önce eski stad yerine AWM yapmak isteyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimi Saadet Partisi Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer’in konuyu mahkemeye taşıması ile engellendi. Mahkeme bölgede yeşil alana çevrilebilecek aynı büyüklükte bir alanın olmadığını gerekçe göstererek AWM projesinin durdurulması kararını verdi.

Bunun üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mecliste yeni bir karar aldı. Yeni karar göre yeraltının yüzde 20, yer yüzünün de yüzde 10’unun iş merkezi yapılması kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, geçtiğimiz günlerde mahkemenin itiraz ettiği eksikliklerin tamamlanarak yeni projenin uygulanacağını duyurdu. AWM yapımı ile bilinen bir firmaya 30 yıllığına yap, işlet devret yöntemi ile ihale edildi. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile 4 gün önce yeni projenin temeli atıldı. Bunun üzerine eski meclis üyesi Mehmet Cafer yeniden mahkemeye başvurdu.

Belediye’nin yeşil alan olması gereken yerden rant çıkarmak istediğini öne süren Cafer, “11 Nisan Stadı'nın yeri şehir planında yeşil alan ve spor alanı olarak görülüyor. Buna istinaden 2013 yılında açmış olduğum davayı kazanmış ve AVM yapılmasını engellemiştim . Yeni belediye başkanı kulağını arkadan tutarak hukuku çiğneyerek yeni bir meclis kararı aldı ve yine 'alanı beton yapacağım' diye ısrar etti ve verdikleri sözü adeta yaladılar. Çünkü 400 ve 763 proje kitapçığında '11 Nisan alanını park yapacağız' diye Urfa halkına taahhütte bulunmuşlardı. Maalesef şimdi illaki oradan 'rant' çıkaracağız diye ısrar ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Bizde çocuklarımıza yeşil alan bırakmak derdindeyiz.” diyen Cafer yeniden mahkemeye başvurduğunu duyurarak, şu ifadelere yer verdi: “Bundan dolayı kazanmış olduğum dava betonlaşma yapıldığı taktirde müdahil olma hakkını veriyor bana. Bunun için tekrar dava açtım. 11 Nisan alanının betonlaşmadan yeşil kalmasını istiyorum.”