Aydın'ın Kuşadası ilçesinde temizlemek amacıyla girdiği rögarda metan gazından zehirlenen 2 işçi öldü. Üç işçi de yaralı kurtarıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde (ASKİ) görevli 4 işçi, Kuşadası Atatürk Bulvarı üzerindeki bir kanalizasyon rögarında çalışma başlattı. Bir süre sonra fenalaşan İsmail Davas (39) dışarıya çıkmayınca, arkasından mesai arkadaşlarından Turgay Yağcıoğlu ve Abdulgani Aslan kanalizasyona arkadaşlarını kurtarmak için girdi. Hiç kimseden ses çıkmayınca da kanalizasyon rögarına Hasan Fıstıkçı(50) kurtarmak için girdi. Ondan da ses çıkmayınca olayda kurtarılan ancak ismi öğrenilemeyen bir işçi yetkililere haber vererek yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ve AKUT ekiplerinin çalışmasının ardından İsmail Davas ve Tuiuz Fıstıkçı'nın cansız bedenine ulaşıldı. Gazdan etkilenen ve ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesine kaldırılan diğer işçilerden 2 işçinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bu arada olayda hayatını kaybeden Hasan Fıstıkçı'nın geçen yıl Kuşadası'nda 3 kişinin yaşamını yitirdiği benzer bir olayda gazdan etkilendiği ve bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Yaralılar Kuşadası Devlet Hastanesi’nde tedavilere devam edilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.