1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Beşiktaş Belediyesi farklı bir kutlama yaptı. Belediye Başkanı Murat Hazinedar, temizlik işçilerinden oluşturulan koroya girerek çalınan marşlara eşlik etti. Korodaki temizlik işçilerinin performansı dikkat çekti.

1977 yılındaki kanlı 1 Mayıs’ta ölen işçileri anmak için Taksim Meydanı’nda etkinlik yapılmasını isteyen sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin girişimine İstanbul Valiliği izin vermemişti. Bunun üzerine Beşiktaş Belediyesi küçük bir grup ile verilen izin çerçevesinde Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelen koymuştu. Ancak belediyenin 1 Mayıs etkinliği bununla sınırlı kalmadı. Alternatif bir kutlama yapan Beşiktaş Belediyesi, işçi bayramında işçilerle birlikte özel bir etkinlik yaptı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da katıldığı program Tören Sokak Meydanı’nda yapıldı. Belediye çalışanları, temizlik işçileri ve vatandaşların katıldığı 1 Mayıs programında işçilerden seçilen koro ile marşlar söylendi. Başta korodaki işçileri dinleyen Hazinedar, daha sonra koroya dâhil olarak marşlara eşlik etti.

Taksim Meydanı’nın gösterilere kapatılmasını eleştiren Hazinedar, yasak nedeniyle bayramın bayram gibi kutlanamadığını söyledi. Hazinedar şöyle konuştu: “Biz isterdik ki Taksim açılsın. Taksim bir simge, bu simgeyi işçi bayramında işçilerimizden, sendikalarımızdan 1 Mayıs’ı emeğin bayramını emekçilerle beraber kutlamak isteyenlerden esirgenmesin. Hele hele bayramlar noktasında, bizi biz yapan değerler noktasında bu bayramları çatışma aracı haline getirmemek lazım. Bunun öncelikle sorumlusu her zaman iktidarlardır. Yani burada Beşiktaş Belediyesi’nde bir sorun varsa, çatışma varsa öncelikle belediye başkanı olarak benim sorumluluğum vardır.”

Hazinedar, 7 Haziran’da yapılacak seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede de “Halkın değerlerini değerler üzerinden çatışma aracı haline getirmeyen bir anlayışa kucak açmak için 7 Haziran’ın çok iyi değerlendirilmesini diliyorum. Beşiktaş’ın değerlerini Beşiktaş’tan İstanbul’a oradan Türkiye’nin her noktasına taşımayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.