Afşin Belediyesi'nde yaklaşık 4 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki Atıf Baş, 20 Mayıs'ta Elçibey Caddesi'nde kaldırım ve caddeyi temizlerken bir zarf buldu.
Yerdeki zarfı süpürerek çöp arabasına atan Baş, işlerine devam etti. Arabasında birikenleri konteynere aktarırken zarfın şiş durmasından şüphelenerek inceleyen Baş, zarfı daha sonra Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu'yla birlikte Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş'a teslim etti.

Zarf açılıp içindeki 3 bin sterlin ve İngilizce yazılı not emanete alınarak belediyeden paranın sahibinin bulunması için anons yapıldı. Paranın sahibi bulunamayınca zarftaki İngilizce yazı ve bir telefon numarası arandı ancak ulaşılamadı. Bugün İngiltere'deki yazılı numaraya ulaşan belediye ekipleri, görüştükleri kişiye içinde para bulunan bir zarf bulduklarını aktardı.

İngiltere'de yaşayan Sema ismindeki kadının parayı babasına sağlık giderleri ve ihtiyaçları için gönderdiğini kanıtlayınca Rahim Özdil'e ulaşılarak para teslim edildi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örnek davranışından dolayı belediye işçisi Atıf Baş'a teşekkür etti.

Paranın Rahim Özdil'e İngiltere'den kızı tarafından ihtiyaçları için gönderildiğini belirten Karataş, "Sevda hanım, babasına hem dişini yaptırması hem de harçlık olarak para gönderdiğini öğrendik. Rahim amcamıza ulaşarak parasını kendisine teslim ettik. Aslında bizi sevindiren belediye personelimizin zarfı açmadan parayı kurumuna teslim etmesi. Temizlik işçimizin bu davranışı toplumumuzda hala erdemli bireylerin olduğunun bir göstergesidir. Belediye personelimiz Atıf Baş'a örnek davranışından dolayı tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- "Para olduğunu hissettim ama açmamıştım"

Asgari ücretle çalışan ve maaşının yaklaşık 10 katını temizlik yaparken bulan Baş ise temizlik esnasında bir zarf bulduğunu ve çöp arabasının içine attığını belirtti.

Daha sonra zarfı alarak müdürüne teslim ettiğini anlatan Baş, "Zarfla birlikte başkan yardımcımız Nusret Bey'in yanına gittik ve zarfı açtık. Para olduğunu gördük. Zarfın içerisinde para olduğunu hissettim ama açmamıştım. Sahibini bulduğumuz ve teslim ettiğimiz için çok mutluyum. Allah hakkımız olmayan, alın teriyle kazanmadığımız parayı bize nasip etmesin." diye konuştu.

- "İnsanlığın ölmediğini gördük"

Bir hafta sonrası parasını teslim alan Rahim Özdil de içi para dolu zarfı eşinin çarşıda düşürdüğünü söyledi.

Parayı bulan temizlik işçisine teşekkür eden Özdil, "Bugün insanlığın ölmediğini gördük. Bir hafta önce İngiltere'den kızımın gönderdiği parayı eşim düşürdü. Uzun süre çarşıda aradık taradık fakat bulamadık. Tam paradan umudumuzu kestiğimiz esnada İngiltere'den kızım aradı ve parayı bulduğunu söyledi. Bizim burada bulamadığımız parayı kızımın İngiltere'den bulduğunu söyleyince çok şaşırdım. Daha sonra işin aslını anlattı ve paranın belediyede olduğunu söyledi. Bugün buraya geldik ve paramızı teslim aldık. Afşin Belediyesine ve parayı bulan temiz yürekli Atıf kardeşimize teşekkür ediyorum." dedi.

Tutanakla parayı teslim alan Rahim Özdil, temizlik işçisi Baş'a 500 lira para ödülü verdi.