Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün akşam saat 20.30 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi. 
Çetenli Köyü Karakolu’ndan da teröristlerin bulunduğu noktalar top atışıya yoğun ateş altına alındı. Doğubeyazıt’taki 1. Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi.

Çatışmada 7 köy korucusu ve bir uzman çavuşun şehit olduğu bilgisi verilen açıklamada, 4 asker ve 2 vatandaşın yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, tespit edilen hedeflere topçu atışı yapıldığı ve yaralıların Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı kaydedildi.               

Bu arada, yaralı askerlerden birinin hastanedeki müdahaleye rağmen şehit olduğu öğrenildi.     

EMEKLİ KÖY KORUCUSU DA ŞEHİT EDİLDİ

Valilikten, çatışma bölgesinde bir vatandaşa ait cesedi görerek yardım için olay yerine giden emekli köy korucusunun aracına teröristler tarafından el yapımı bombayla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Emekli korucunun saldırıda şehit olduğu belirtilerek, bölgede teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü vurgulandı.

TENDÜREK DAĞI’NDA, 12 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLMUŞTU

2 Eylül tarihinde, Van’ın Çaldıran ve Ağırı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.