Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. TEOG sonuçlarına göre Samanyolu Eğitim Kurumları’ndan iki öğrenci 500 tam puan aldı. TEOG'da başarılı olan öğrencilerin velileri başarıda emeği geçen okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.

TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla Yüksel Sarıkaya ve Nurettin Topçu İlköğretim Okulları'nda okuyan iki öğrenci, sınavdan 500 tam puan aldı. TEOG’dan 500 tam puan alan öğrencinin velisi Adem Gülcemal, aile olarak çok mutlu olduklarını belirtti. Gülcemal, kızlarının başarısında, seçtikleri okulun önemli bir paya sahip olduğunu ifade ederek “Çok iyi bir okul tercihi yaptık. Bütün velilerimize ve öğrencilerimize gidecekleri okullarda öncelikle iyi bir eğitim kadrosunun olup olmadığına, disipline bakmalarını tavsiye ediyoruz. Okulumuz 6, 7, 8. sınıfta öğrencimiz için çok iyi bir çalışma ortamı hazırladı. Bu ortamda öğrencimiz kendi başarısıyla birlikte sonuca ulaşmayı başardı.” diye konuştu.

Kızının nasıl başarılı olduğunu anlatan Gülcemal, “Okulda günlük işlenen konuları tekrar ediyordu. O konularla alakalı tüm soruları çözüp ekstra öğretmenlerin verdikleri sorular dışında artı kaynakları kullanarak o konularla ilgili tüm çıkabilecek alternatif soruları çözüp hazırlığını o şekilde yaptı. Günlük bir saat iki saat değil 6 saat çalışıyordu. Başarının arkasında bu çalışmanın gayreti var.” ifadelerini kullandı. Okul tercihinde yine özel okulu tercih edeceklerini vurgulayan Gülcemal, “Bu mevcut okulların üst kurumları olan liselere göndermeyi düşünüyoruz. Üniversitede tercihi daha çok tıp alanında olacağı görüşündeyiz.” dedi.

HER ZAMAN YANINDAYDIM

Öğrencinin annesi Zehra Gülcemal ise kızının sınavlara nasıl çalıştığını “Çok düzenli birçok olduğu için bizi pek uğraştırmadı, düzenliydi, programlıydı. Kafasına koyduğunu yapan bir çocuk olduğu için elhamdülillah Allah’ın izniyle başardı. Elimden gelen desteği yaptım. Her yönüyle onunla ilgilenmeye çalıştım. Her zaman yanındaydım. Manen dua ile de yanındaydık.” sözleriyle anlattı.

3 SENE BOYUNCA ÇOK YARDIMCI OLDULAR

500 tam puan alan başka bir öğrencinin annesi Çiğdem Koçkar da kızlarının başarısından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Koçkar, “Sonuca baktık çok sevindik kızım 500 tam puan almışım dedi ve yatmaya gitti. Çocukları disipline ederken onları sıkmak yerine belirli bir hayat düzenine alıştırmalı. Program yapmaları çok önemli. Gününü planlamayı çocuğa yazılı olarak öğretirlerse bunu ben kızım ilkokula giderken bir öğretmenimiz göstermişti. O zamandan beri sürdürüyoruz. Yaşam planını yapacak bir kağıt üzerine yapacak, yazmadan hiçbir şey olmuyor. Meyve saati geldiğinde nasıl çocuk ders saatini kaçırmayacaksa anne de meyve saatinde meyveyi koyacak. Sürekli ders çalışmıyordu. Belirli bir zaman içerisinde her şeyi yapabilecek şekilde programını hazırladığınızda çocuğun her günü ders çalışmakla geçmiyor.” açıklamasında bulundu.