28 Mayıs 2012'de'de 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Jandarma Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman hayatını kaybetti. Teoman Koman'ın ölümü ardından akıllara bir karikatür geldi.

KOMAN'I NASIL BİLİRDİNİZ KARİKATÜRÜ

1960 darbesinden itibaren her kritik süreçte yer alan Koman'ın gündeme geldiği olayları anlatan karikatür sosyal medyada çokça paylaşıldı.

KARİKATÜRDE BAHSEDİLEN OLAYLAR

28 Şubat 1997 darbesi sırasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman'ın imzasını taşıyan 15 Şubat 1996 tarihli genelge ile kışlalardaki mescitlerde ezan okunması yasaklanmıştı. Ayrıca Koman, TSK'da görev yapan 'sivil' ve 'rütbeli' personele 'namaz' kılmayı yasaklattığı haberleriyle gündeme gelmişti.

Koman'ın adı Güneydoğu'da faaliyet gösteren ve gözaltında tuttuğu kişilere çeşitli yöntemlerle işkence uyguladığı ve yargısız infazlar yaptığı iddia edilen JİTEM davasında da anılmıştı.

Teoman Koman, emekliliği döneminde İnterbank'ta yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev almıştı. Banka hakkında açılan davada yurtdışına kaçırıldığı iddian edilen 1 milyar dolar ile ilişkisi olduğu öne sürülmüştü.

28 Şubat Davası sanığı olan Teoman Koman'ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verilmişti.