Başkan Ataç, yaşanan talihsiz olayda en büyük tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. Öncelikli olarak olayda zarar gören vatandaşların kalacak yer problemlerinin çözüme kavuşturulacağını kaydetti. Ataç, bina ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün tespitlerinden sonra gerekenin yapılacağını belirterek, "Patlama da zarar gören vatandaşlarımızın belediye olarak yanında olacağız. Yaraları saracağız." dedi.

Gökmen Apartmanı sakinleri patlama sonrası binanın zarar görmesi sebebi ile evlerine giremediklerini ve eşyalarının yangından etkilendiğini vurgulayarak, Tepebaşı Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği dairede ikamet eden İbrahim Küçük ve ailesinin de büyük büyük zarar gördüğü kaydedildi. Patlama sırasında olayın meydana geldiği dairede yaşayan Küçük ailesinin bireylerinin olay günü yakınlarının evinde olduğu ve bu nedenle daire de başka kimsenin olmamasının can kaybının önlenmesi adına önem taşıdığı belirtildi.

"FİŞEK PATLAMASI OLMAMIŞ, KUMAR BORCU YOKTUR"

Öte yandan, olayın meydana geldiği daire de fişek patlamasının olmadığı, İbrahim Küçük'ün de kumar borcu gibi bir borcunun bulunmadığı belirtildi. Küçük ailesinin yakınları, "Olay ailemizi perişan etti. Onlar da mağdur oldu. Evde fişek patlaması gibi bir olay olmamıştır. Ayrıca aile reisinin kumar borcunun olması söz konusu değildir ve böyle bir durum da yoktur. Küçük ailesi de zor durumda kalmıştır." dedi.