Kütahya’da 15 Ağustos’ta başlayan Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin konser programları, yaşanan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle vatandaşların sosyal medyadan ve eylemlerle tepki göstermesi üzerine iptal edildi.

Artan tepkiler dolayısıyla Kütahya Belediyesi, 15 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos bitecek olan festivalin konser programlarını iptal etmek zorunda kaldı. Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, yaptığı açıklamada, "Güneydoğu'da ve memleketimizin diğer noktalarında askerimize, polisimize karşı sıkıntılı elim saldırılar var. Öncelikle askerimize ve polisimize saldıran bu şer odaklarını şiddetle kınıyoruz. Belediye yönetimi olarak değerlendirme yaptık ve 41. Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festival alanındaki eğlence ve konser programlarını iptal etme kararı aldık. Bunun yerine şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerîm ve Mevlüt programları yapılacak." dedi.

İptal edilen konserleri ise şöyle: Mustafa Ceceli, Sinan Güçlü, Grup Sıla, Fettah Can.

Bu arada gün içinde Ali Şen adlı bir vatandaş festivaldeki konserlerin iptal edilmemesini tek başına açtığı döviz ve elindeki Türk Bayrağı ile tepki göstermişti.