Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, tercihlerini bilinçli ve etki altında kalmadan yapan öğrencilerin üniversite hayatında diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olduklarını söyledi.

Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak öğrencilerle ailelerine önerilerde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Arı, şu bilgileri verdi: “Yüksek öğrenim görmek amacıyla girdikleri sınav maratonunu tamamlayan yüzbinlerce genç, sınav stresinin ardından hayatlarına yön verecek tercihleri yapacak olmanın heyecanını yaşarken, aileler de çocuklarına seçimlerinde destek olmaya çalışıyor. Tercihlerini bilinçli ve etki altında kalmadan yapan öğrencilerin üniversite hayatında diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olduklarını görmekteyiz.”

“Zorlu maratonun büyük bölümü geride kaldı ancak tercih haftası bu maratonun en önemli parçası ve fotofinişidir.” diyen Yrd. Doç. Dr. Kamuran Arı, “Seçtiğiniz alanda iyi olursanız önünüzdeki bütün kapılar açılacaktır. İyi olabilmeniz için de mesleğinize atacağınız adımı bilinçli olarak, isteyerek ve severek atmalısınız. Etrafınızda bulunan insanların sizin hakkınızda çok farklı hayalleri olabilir, fakat esas olan sizin kendi düşünceleriniz, hayalleriniz ve isteklerinizdir. Tercihlerinizi yaparken kendinizi dinleyin. Tercih etmeyi düşündüğünüz üniversiteyi mümkünse ziyaret edin. Üniversitelerin basılı ve elektronik materyallerini okuyun, tanıtım günlerine katılmaya çalışın. Tüm öğrencilere sağlıklı tercihler ve başarılar diliyorum.” dedi.