MHP Amasya birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Sarı, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Suluova’da maden işçilerini ziyaret eden Mehmet Sarı, Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nın binde 3’ünün Amasya tarafından karşılandığını söyledi.

Suluova’nın, tarım ve hayvancılık ağırlıklı üretim yapan ve istihdam sağlayan bir şehir olduğunu kaydeden Sarı, “Suluova’da tarımı ve hayvancılığı öldürecek yatırımlar yapılmamalıdır. Özellikle ilçelerimizin en temel girdisi tarım ve hayvancılıktır. AKP de bunu gayet iyi bilmektedir. Buna rağmen Soma’da 301 madencinin katili olan Soma Madenciliğe Suluova’da termik santral kurma müsaadesi verilmiştir. Bu izinle Suluova’da hayvancılık öldürülmek istenmiştir. Türkiye’nin et ve et ürünlerinin ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayan Suluova’ya hükümetin yaptığına cinayete tam teşebbüs denir.” dedi.

Türkiye’nin güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynaklarından yeterince yararlanmadığını ifade eden Sarı, “Termik santral Amasya’nın verimli topraklarına yapılan bir suikasttır. Türkiye’nin enerji ihtiyacı olduğu muhakkaktır. Ancak Amasya enerji ihtiyacını karşılamak için seçilmiş en yanlış yerdir. İstiyorlarsa şehrimize güneş pilleri koysunlar ve rüzgar panelleri diksinler.” diye konuştu.

Tabiata karşı hor davranılmaması gerektiğini vurgulayan Sarı, insanların gidecek başka bir yerinin olmadığını, tarım arazilerinin giderek daraldığı bir dünyada, insanların elindeki doğal değerleri mümkün olduğu kadar koruması gerektiğini sözlerine ekledi.