Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne (DOSAB), yapılmak istenen termik santrale izin veren ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’mahkemeye taşındı.

DOSAB Termik Santrali'ne Hayır Platformu üyesi meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, avukatlar ve gerçek kişilerden oluşan 27 davacı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Santral aleyhine slogan atan davacılar, santralin havayı, suyu ve toprağı kirleteceğini, insanları zehirleyeceğini söyledi.
Bursa Barosu Çevre Komisyonu üyesi Eralp Atabek, termik santralin yapılması sürecinde en önemli aşama olan ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’na karşı dava açtıklarını belirtti. Değerlendirme raporu hazırlanırken, yasada yer alan halkın katılımı toplantısının yapılmasından DOSAB yönetiminin kaçındığını kaydeden Atabek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da aynı şekilde halkın katılımı toplantısını yaptırtmadığını, sadece bürokratlar arasında bir toplantı düzenleyerek ÇED’in olumlu rapor vermesini sağladığını dile getirdi.

Atabek, şöyle konuştu: “Temel savunma noktalarından biri olan DOSAB’da ki pek çok kirletici bacanın ortadan kalkacağı iddiası aslında bir suçun itirafıdır. Ne valilik, ne belediye, ne de DOSAB yönetimi bu şekildeki bacaları engellemeyip, onların içine bir baca daha katılmasını ve böylelikle havamızın daha da kirlenmesini sağlamaktadırlar. Bu sebeple biz bu davayı açıyoruz. Yanlış işlem yapılmaktadır. Bu yanlıştan dönmeleri için defalarca uyarılmıştır, hem DOSAB hem resmi kurumdaki kişiler. Hiçbiri dikkate almamıştır. İmarım yargılama sonunda önce yürütmenin durdurulması ardından da iptal kararı gelecek.”